Yazıcı fırtınası

Trabzonspor'un genç yıldızlarından Yusuf Yazıcı, 3. sezonunu geçirdiği bordo-mavili takımda en parlak dönemini yaşıyor. Süper Lig'de bu sezon 1763 dakika sahada kalan 21 yaşındaki futbolcu, attığı 5 golle şimdiden daha önceki 2 sezonunu geride bıraktı.

Ali Kemal Yazıcı Yeni Şafak
Yusuf Yazıcı, 3. sezonunu geçirdiği bordo-mavili takımda en parlak dönemini yaşıyor.

Trabzonspor'un altyapısından yetişip her geçen gün takımın vazgeçilmezleri arasına giren Yusuf Yazıcı, bordo-mavili takımda skor olarak da en parlak dönemini geçiriyor. Yükselen performansıyla Avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelen 21 yaşındaki futbolcu, ilk olarak 2015-2016 sezonunda A takımda forma giyip 6 lig maçında 337 dakika sahada kalırken 2 gol atmıştı. Yusuf Yazıcı, 2016-2017 sezonunda 18 lig maçında 1463 dakika görev yaparken, rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Genç futbolcu, bu sezon ise ligin geride kalan 26 haftasında 25 maçta 1763 dakika mücadele etti. 5 gol ile en golcü dönemini yaşadı.

ASİSTLERİNİ DE SÜRDÜRÜYOR

Bordo-mavililerin milli futbolcusu, skora direkt katkı olarak en parlak dönemini geçirirken, yaptığı asistlerini ise sürdürüyor. 2015-16 sezonunda tüm kulvarlarda 3 asist yapan Yusuf Yazıcı, 2016-17 de ise asistleriyle ön plana çıkarak 22 maçta takım arkadaşlarına tam 10 gol pası verdi. Bu sezon ise geride kalan haftalarda 4 asist yapan 21 yaşındaki futbolcu, istikrarını sürdürmesi halinde tüm kulvarlarda kariyer rekoru kırabilir.

GALATASARAY'I BOŞ GEÇMİYOR

Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, daha önceki sezonlarda ezeli rakiplerini boş geçmedi. Genç oyuncu, Galatasaray karşısında son 2 sezonda 2 maçta görev yaparken bu maçlarda da gol attı. Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'un iç sahada 2016-2017 sezonunda Galatasaray'ı 2-0, bu sezon da 2-1 yendiği maçlarda gol atma başarısı gösterdi.

Golcüler arttı

Süper Lig’in 26. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’u 4-1’le geçerek moral bulan Trabzonspor, puanını 42’ye yükselterek 5. sıraya yükseldi. Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir galibiyet alan bordo-mavililerde teknik direktör Rıza Çalımbay da takımın gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı son iki haftadır gidermenin keyfini yaşıyor. Göreve geldiği günden bu yana Burak Yılmaz’ın oynamadığı maçlarda takımın gol atma sıkıntısına parmak basan ve bu konuda büyük uğraşlar veren Rıza Çalımbay, deplasmanda oynanan Teleset Akhisarspor ve evindeki Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında bu sorunu büyük ölçüde çözdü. Bordo-mavili takım, son iki maçta Burak Yılmaz’ın da yer aldığı gol bölgesine yeni isimler ekledi. Karadeniz ekibi, son iki maçta 7 gol atarak Çalımbay’ın uğraşlarına yanıt verdi.

SON İKİ HAFTADA GOL BÖLGESİNDE 5 İSİM

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, deplasmanda oynadıkları Akhisarspor maçında uzun zamandır yapmak istediklerini büyük oranda gerçekleştirdiklerini belirtmişti. Malatyaspor maçın da benzer tabloyu sergileyen bordo-mavililerde son iki haftadır gol bölgesinde Burak Yılmaz’ın yanına Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu, N’Doye ve Onazi eklendi. 10 ismin golle tanıştığı Trabzonspor’da Burak, 20 golle takımına en fazla katkı sağlayan ismi oldu. Bu oyuncuyu Yusuf 5 golle takip etti. N’Doye ve Rodallega 4’er gol atarken, Olcay Şahan da 3 gol kaydetti. Okay Yokuşlu, Abdulkadir Ömür, Kuçka ve Onazi’nin ise 2’şer golü bulunurken Bero da 1 gol attı.

  • Onazi: Cezam nedeniyle gole sevinemedim
  • Trabzonspor'un Nijeryalı futbolcusu Ogenyi Onazi, Evkur Yeni Malatyaspor'u 4-1 yendikleri karşılaşmada takımının son golünü kaydetmesine rağmen sevincini tam olarak yaşayamadığını belirtti. Maçın 61. dakikasında gördüğü sarı kartla Nisan ayının ilk gününde oynanacak Galatasaray maçında cezalı duruma düşen Nijeryalı futbolcu, “İki haftalık galibiyet serisi yakaladık. Bu seriyi sürdürerek Avrupa Kupaları'na katılmak istiyoruz. Derbide forma giymeyi çok istiyordum ancak gördüğüm sarı kartla cezalı duruma düştüm. Maç içerisinde bu durum konsantrasyonu düşürmedi ve golümü de attım. Ancak attığım gole Galatasaray maçında cezalı duruma düştüğüm için pek sevinemedim” dedi. Derbide oynamayacak olmasının takımı adına dezavantaj olmayacağını da söyleyen Onazi, “Alternatifli bir kadromuz var. Biz formayı kapmak için savaşıyoruz. Benim mevkiimde görev yapan arkadaşlar farklı özelliklere sahip. Bir ya da iki kişinin eksikliğini hissedecek kadar dar bir kadromuz yok. İnşallah sahadan galibiyetle ayrılan taraf olacağız” diye konuştu.

Okay yerine dönüyor

Süper Lig'de son iki haftadır stoper mevkiinde oynayan ve başarılı futboluyla dikkat çeken Okay Yokuşlu, Galatasaray maçında orta sahaya dönüyor. Galatasaray karşısında stoper mevkiinde Hubocan-Uğur ikilisi görev yapacak.