Yetki yönetimde

Galatasaray'da Riva ve Florya arazilerinin kullanım hakkı için yönetime yetki verilmesinin onaya sunulduğu tarihi olağanüstü genel kurulda yönetim istediğini aldı. 1690 üyenin 47'si ret oyu kullansa da projeler oy çokluğuyla kabul edildi. 29 Haziran 2016'da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yapılan ön protokollerde nihai imzalar atılacak

Umut Yılmaz Yeni Şafak
Galatasaray'da 'tarihi' olarak nitelendirilen ve Riva ile Florya projelerinin kullanım haklarının üyelerin oyuna sunulduğu olağanüstü genel kurul dün yapıldı. Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede sarı-kırmızılı yönetim, Riva ile Florya'da bulunan araziler için hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ile önprotokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay istedi. Kongrenin gündeminde konu, “Taşınmazların değerlendirilmesi amacıyla ve bundan elde edilecek gelirin büyük kısmının Galatasaray Kulübü ile bağlı kuruluşlarının borçlarını ödemek, finansal yapılarını güçlendirip, mali bağımsızlığını sağlamak üzere kullanmak şartıyla, 29 Haziran 2016 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile imzalanan önprotokole uygun olarak nihai sözleşme imzalamak üzere yönetim kurulunun tam olarak yetkilendirilmesinin görüşülüp karara bağlanması” şeklinde yer aldı.

EMANETİNİZ BAŞIMIN ÜSTÜNDEDİR

Genel kurul, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in konuşmasıyla başladı. Özbek'in projeler hakkında detaylı bilgi vermesinin ardından kürsüye çıkan kimi üyeler projeler konusundaki leyhte ve aleyhte görüşlerini gerekçeleriyle açıkladı. Ardından saat 17.00 sularında oylamaya geçildi. Toplam 1690 üyenin katılarak oy kullandığı genel kurulda, projeler 47 ret oyuna karşın oy birliğiyle kabul edildi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, oylama sonrası yaptığı açıklamada, “Değerli genel kurul üyeleri, tarihi genel kurulda şahsıma ve yönetim kuruluna gösterdiğiniz teveccüh ve itimattan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Gözünüz geride kalmasın. Emanetiniz başımın üstündedir ve bu emanet kendi varlığımdan daha değerlidir” dedi. Öte yandan yönetimin yetki talebine “Hayır” oyu kullanacağını açıklayan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ile Özbek, genel kurulun ardından bir süre sohbet ettikten sonra öpüşerek ayrıldı.