Mars'taki ilk helikopter uçuşunun Nisan başında gerçekleşmesi bekleniyor

NASA, Mars'taki ilk helikopter uçuşu için çalışmalarına devam ediyor. Son bilgilere göre Nisan başında uçuşun gerçekleştirilmesi bekleniyor. Konuyla alakalı açıklama yapan NASA mühendislerinden Farah Alibay, görüntüleme konusunda birtakım riskler olduğunu da özellikle belirtiyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Ingenuity

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, Nisan'ın hemen başında Mars üzerindehelikopter uçurulacağını duyurdu. Bir süredir üzerinde çalışılan bu proje ilk olma özelliği de taşıyor. Ingenuity olarak isimlendirilen helikopter, Perseverance uzay aracılığıyla Mars'a taşınmış ve bu projenin hazırlıkları yapılmıştı.

NASA mühendisleri, tarihi uçuş için hava sahası olarak belirledikleri 10 x 10 metrelik bir alanda uçuş planlıyor. Aslında bu bölge 90 metre uzunluğundaki uçuş bölgesinin uç kısmını temsil ediyor. Sorti denemelerinin de yapılacağı helikopterle ilgili olarak NASA mühendislerinden Farah Alibay konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı:

    Ingenuity'yi havada görüntülemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Fotoğraf çekeceğiz ve video çekmeyi de planlıyoruz.

Ancak bu noktada bir uyarı da yapılıyor. Zira Perseverance ve helikopterin eşzamanlı olarak çalışması ve bu süreçte birbirine kilitlenmesi gerekiyor.

NASA astronotları uzay yürüyüşüne çıktı

Mars'a inen keşif aracından ilk yakın çekim fotoğrafları geldi

FOTOĞRAF 9
NASA'dan kritik açıklama: Mars'taki yaşamın sırrı Türkiye'de olabilir
NASA'nın Perseverance adlı uzay aracı keşif için Mars'a indi. NASA mühendisleri Mars'tan toplanan kayaçları incelemek için Türkiye'deki Salda Gölü'nü kullanıyor. Salda Gölü'ndeki mineral ve tortularının benzeri Mars'ın Jezero Krateri'nde bulunuyor.