|

AÖL sınavları iptal mi? AÖL ertelendi mi? MEB son dakika haberleri

AÖL sınavları ertelendi mi? İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışları sürücülere oldukça zor anlar yaşatıyor. Özellikle saat 16:00 itibariyle İstanbul’un tüm bölgelerinde etkili olan ve trafik yoğunluğunun oldukça fazla olduğu İstanbul’da ulaşım durma noktasına geldi. Öğrenciler ise Açıköğretim Lisesi ( AÖL ) sınavlarının ertelenip ertelenmediğini merak ediyor. Peki AÖL ertelendi mi?

Yeni Şafak
13:51 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:10 - 7/01/2017 Cumartesi
Diğer
AÖL sınavları ertelendi mi?
AÖL sınavları ertelendi mi?

AÖL sınavları ertelendi mi? MEB tarafından yapılacak son dakika açıklamasını bekleyen öğrenciler AÖL sınavları hakkında gelecek resmi açıklamayı bekliyorlar. Özellikle İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışları ulaşımı durma noktasına getirdi. Öğrenciler ise yoğun kar yağışı altında AÖL sınavının ertelenip ertelenmediğini merak ediyor. Peki AÖL sınavları ertelendi mi? Resmi açıklama geldi mi?



AÖL sınavları için henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak resmi açıklama geldiği andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz.





7 - 8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı AÖL I. Dönem sınav giriş yerleri belirlendi.



• Sınavlar 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.



I. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 09.30



II. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 14.00



III. Oturum 8 Ocak 2017 Pazar 09.30



Açık liseden nasıl nasıl mezun olunur?


Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.



* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,


* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,


* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,


* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,



Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler için mezuniyet kredileri seçilen alana göre farklıdır.



Açık Öğretim Liseleri (AÖL) Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı. Öğrencilerimiz Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabileceklerdir. Mobil Uygulama ile öğrencilerimiz;



  • - Kendilerine gelen mesajları takip edebilecek,
  • - Dönem Bilgilerini görebilecek,
  • - Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek,
  • - Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek,
  • - Sınav Giriş Yeri ve Sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

Marmaris'te Açıköğretim sınavları öncesi güvenlik tedbirleri artırıldı

Haftasonu Marmaris'te yapılacak Açıköğretim Lise ve ortaokul sınavları öncesinde alınan yeni güvenlik önlemleriyle ilgili açıklama yapıldı. Sınavlara geçen yıllardan farklı olarak iletişim cihazları ve takıyla girmek yasak.


Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde , 7 ve 8 Ocak tarihlerinde yapılacak açıköğretim Lisesi ve Ortaokulu sınavları öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda sınavların 4 merkezde yapılacağı açıklandı. Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi, Nurettin Gençaili Oğlu Anadolu lisesi, Beldibi Sıtkı Zaralı ilk ve ortaokulu ile Marmaris Ortaokulu'nda yapılacak sınavlar öncesinde bazı yeni güvenlik önlemleri de alındı.


Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, yeni güvenlik tedbirleri hakkında açıklama yaptı.Sarıkaya, okul çevresinde de güvenlik önlemlerinin de alınacağını belirtti.


#AÖL
#AÖL iptal mi?
#MEB
#Açıköğretim Lisesi
7 yıl önce