AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Doğu Perinçek: Hükümetin kararı doğru

Hükümetin Uzanlar'a ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'e el koymasına sürpriz bir destek geldi. İP lideri Doğu Perinçek, hükümetin kararının yasalara uygun olduğunu belirterek, "Buralara el konulması yasaldır. Araştırdık, içi boşaltılmış ve yağmalanmıştır" dedi. Perinçek, Uzan'ın açıklamalarını ise 'zor durumda kalmış ve köşeye sıkışmış zavallı bir adamın sözleri' olarak nitelendirdi. Perinçek, ÇAEŞ ve Kepez Elektrik'in tekrar kamuya iade edilmesinin yerinde bir karar olacağını kaydetti.


Star binasına bomba koyan 2 kişi yakalandı

Star Gazetesi İzmir Temsilciliği'nin de bulunduğu binanın bodrum katına bomba koydukları iddiasıyla terör örgütü MLKP üyesi 2 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Sanıkların, Manisa, Bursa ve Bodrum'daki bombalama eylemlerini de gerçekleştirdikleri belirlendi. Zanlılardan Sami Ö.'nün TKEP-L örgütü adına faaliyetlerde bulunmak suçundan idam cezasına çarptırılarak, Tekirdağ Cezaevi'ne konulduğu, burada ölüm orucuna başlayıp sağlığı bozulduğu için serbest bırakıldığı öğrenildi.


İsotu yiyip yiyip soruları çözdü

Şanlıurfa'da son yıllarda pastaya ve dondurmaya kadar giren isot, bu kez üniversite sınavına giren Feyzullah İmçi için doping oldu. Arkadaşları çikolata veya şekerle sınava girerken, Şanlıurfalı Feyzullah İmçi, sırasına koyduğu iki isotla sorulara meydan okudu. Bu yıl üçüncü kez sınava girdiğini söyleyen İmçi, bundan önceki sınavlara kendisinin de yanına çikolata veya şeker aldığını belirterek, "Bu kez de isotla şansımı denemek istedim" diye konuştu. İmçi, sınava hazırlandığı dönemde de özellikle deneme sınavlarından önce bir iki isot yedikten sonra zihninin açıldığını ve başarılı olduğunu ifade etti. İmçi, "Ben, isotun zihin açtığına inanıyorum. Sınav arasında yediğim isot hem konsantremi sağlıyor, hem de zihnimi açıyor" dedi.

  • MUHAMMET TAŞÇILAR, ŞANLIURFA


    Bir yılını kurtaran polise çiçek

    ÖSS'nin yapılacağı okula giderken yolda kaybettiği giriş belgeleri bulunup, polis aracılıyla sınava yetiştirilen Yavuz Çelik isimli öğrenci, Konya Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek yetkililere, çiçekle teşekkür etti. Yavuz Çelik, sınav günü ÖSS'ye gireceği okula gitmek üzere otobüs durağına yürürken, evraklarını düşürdü. Çelik, saat 07.00'den 09.00'a kadar telaş içinde otobüs durağı ile evleri arasındaki bölgeyi defalarca aradı, ancak evraklarını bulamadı. Ümidini yitirerek eve gelen ve odasına kapanarak ağlayan Çelik'in ailesi, polisten gelen telefon ile sınav evraklarının bulunduğu ve vakit kaybetmeden en yakın karakola gitmesi durumunda çocuklarının sınava girebileceği haberini aldı. Belgelerin kaybolması ile ilgili herhangi bir müracaatta bulunmadığı halde 155 Polis İmdat Servisi'nden gelen haberle sevinen Çelik, koşarak geldiği karakoldan polis aracıyla alınarak sıava gireceği okula yetiştirildi. Sınava girdiğine halen inanmakta zorlanan Çelik, teşekkür için yaptırdığı çiçeği Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Erdoğan Akyüz'e verdi.


    ÖĞRETİM ÜYELERİ AZ OKUYOR!

    Gazi Üniversitesi öğretim kadrosu üzerinde yapılan bir araştırma öğretim üyelerinin , yüzde 21'inin akademik yayınlar dışında kitap okumadığını ortaya koydu.

    Gazi Üniversitesi öğretim kadrosu üzerinde yapılan araştırma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Öğretim üyelerinin yüzde 35'inin tiyatro izlemediği, yüzde 21'inin akademik yayınlar dışında kitap okumadığı saptandı. Prof. Dr. M. Çağatay Özdemir'in başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Galip Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. Necati Cemaloğlu, 20 fakülte, 9 yüksekokul, 5 enstitü ve rektörlük kadrolarındaki toplam 1915 öğretim elemanı arasında bir çalışma yaptı. Araştırmanın ortaya koyduğu önemli sonuçlar şöyle:

  • Yüzde 14,3'ü, boşanmaya karşı.

  • Yüzde 48,3'ünün, etrafında gelişen olaylara müdahale edecek gücü bulunmuyor. Yüzde 13,9'u televizyon, gazete, dergi gibi şeyleri izleyemiyor.

  • Yüzde 54,8'ü Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) öğretim üyeliğine yükseltme ve atama kriterlerini objektif bulmuyor. Yüzde 24,9'u objektif buluyor, yüzde 20,4'ünün konuya ilişkin görüşü yok.


    Ayvacık'ta hafif şiddette deprem

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde dün sabah saatlerinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Sabah 08.15'te meydana gelen depremin aletsel büyüklüğü 3,7 olarak kaydedildi. Bu arada, gece saat 03.08'de Bingöl-Sancak'da 3,2, sabah 07.30'da Bursa-Orhaneli'de 3, 07.31'de Balıkesir-Bigadiç'te 2,9 büyüklüklerinde depremler olduğu açıklandı. Elazığ'da ise dün 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.


    Fatsa'dan 1402'liklere af istemi

    AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, sıkıyönetim askeri mahkemelerince cezaya çarptırılanların memnu haklarının iadesi için hazırladığı yasa önerisini TBMM Başkanlığı'na sundu. Türk Ceza Kanunu'na (TCK) geçici bir madde ekleyen yasa önerisine göre, sıkıyönetim askeri mahkemelerinde veya Sıkıyönetim Kanunu gereği sıkıyönetim askeri mahkemesi görevi yapan mahkemelerce ya da bu mahkemelerin dava dosyalarını devrettiği mahkemeler tarafından yapılan yargılamalar sonucunda mahkum olup da tahliye olanlar ile şartla salıverilenler, iyi hallilik koşulu aranmaksızın bir yıl içinde memnu haklarının iadesine karar verilmesini talep edebilecekler. 12 Eylül sonrasında tutuklanarak yargılanan ve hüküm giyen 25 bin kişi 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu'nun mağduru oldu. Bu kişiler 78'liler Vakfı etrafında biraraya gelirken, vakfın başkanı Celalettin Can, AK Parti'nin böyle bir düzenlemeye gitmesini desteklediklerini belirterek, "Bu yasadan yararlanacak 25 bin insan vardır. Eyüp Fatsa bize söz vermişti. Sözünde durduğu için kendisini kutluyoruz" dedi.

  • TBMM BÜROSU, ANKARA


    Yargıdan 'lojman boşaltma'ya jet karar

    Türkiye'de bazı davalar yıllarca sürerken bir günde sonuçlanan "jet davalar" da var. Tarım Bakanlığı tarafından oturduğu lojmanı tahliye etmesi istenen Murat Güney'in açtığı yürütmeyi durdurma davası bir günde karara bağlandı. Benzer şekilde Abbas Aslan'ın açtığı dava 3 günde, Hüseyin Gözütok'un açtığı dava da 12 günde sonuçlandı. Mühendis Murat Güney'in tayini Isparta'ya çıkarıldı. İşlemin iptali için dava açan Güney'den, oturduğu lojmanı boşaltması istenince 20 Mayıs 2003'te mahkemeye başvuran Güney'in yürütmeyi durdurma talebi üzerine, Kayseri İdare Mahkemesi bir gün sonra yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

    Genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Abbas Aslan ise APK'da görevlendirildi ve görev tahsisli lojmanı boşaltması istendi. Mahkemeye 21 Şubat 2003'te yürütmenin durdurulması için başvuran Aslan'ın talebi 3 gün sonra kabul edildi. Mühendis olarak görevlendirilen Hüseyin Gözütok da lojmanı boşaltmamak için mahkemeye yürütmeyi durdurma davası açtı. 12 gün sonra mahkeme karar verdi ve Gözütok'un lojmanı boşaltmasına karşı açtığı yürütmeyi durdurma talebini kabul etti.

  • HABER MERKEZİ, ANKARA


    Adı 'gümüş'se altın ve gümüşü de var

    Türkiye dogalgazı Rusya başta olmak üzere dışardan alırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Trakya'da doğalgaz bulunduğunu açıkladı. Türkiye'nin altın konusunda zengin kaynaklara sahip olduğunu belirten Güler, "Adı gümüş olan her yerde gümüş de vardır, altın da. Gümüşhane ve Gümüşhacıköy gibi yerler üzerinde duruyoruz" dedi. Güler bunlara ilave olarak Türkiye'nin toryum, perlit, trona, bakır, kurşun, çinko ve zeolit madeni konusunda verimli kaynaklara saip olduğunu ve bu madenlerle ilgili çalışmalar başlatıklarını anlattı. Güler, "Şu anda Japonlar'la ortak çalışmamız var, uzaydan taratıyoruz bütün Türkiye'yi. Türkiye'de ne var ne yok diye, bunlar çıkacak ortaya" dedi. Bakan Güler, 59. Hükümet'in ülke içindeki yeraltı kaynaklarına yöneldiğini belirterek "Dogalgaz ve petrol aramalarına ağırlık verdik. Trakya'da dogalgaz var şu anda bulduk, ama biraz daha temkinli gidiyoruz. Bir iki hafta daha kontrol etmemiz lazım" dedi. Güler, Karadeniz'in hidrojen deposu olduğunu da söyledi.

  • BİLAL ÇETİN



  • 17 Haziran 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED