AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Eroğlu: Türkiye ile aynı düşünüyoruz

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Türkiye'ye yaptığı 1 haftalık ziyareti tamamlayarak adaya döndü. Eroğlu, "Özellikle Kıbrıs konusundaki gelişmeleri hem Sayın Abdullah Gül ile, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, hem de Başbakan ile değerlendirme fırsatı bulmaktan ve aynı görüşleri savunur olmaktan fevkalade memnun oldum'' dedi.


Sezer, yarın Ukrayna yolcusu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 18-20 Haziran'da Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Sezer'in, Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuchma'nın daveti üzerine 18-20 Haziran 2003 tarihlerinde bu ülkeye gideceği bildirildi. Açıklamada, ziyaret sırasında, iki ülke arasında olumlu bir şekilde gelişen ilişkilerin her yönüyle değerlendirileceği, bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.


8 vekilin dokunulmazlık tezkeresi Meclis'e geldi

Yasama dokunulmazlıkları kaldırılması istenen 8 milletvekiline ait 9 Başbakanlık Tezkeresi, TBMM'ye sunuldu.CHP Tokat Milletvekili Feramus Şahin'e ait 3, CHP Kars Milletvekili Selami Yiğit ve CHP Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün'e ait birer tezkerenin yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, AK Parti Kahraman-maraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kayseri Milletvekili Adem Baştürk ve AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ'a ilişkin birer tezkere TBMM'ye gönderildi.


Körlükle Mücadele Merkezi açıldı

Körlükle Mücadele Ulusal Referans Merkezi, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar ve Sağlık Eski Bakanı Osman Durmuş'un katılımıyla açıldı. Ankara Numune Hastanesi bünyesinde kurulan merkezin açılışında konuşan Meclis Başkanı Bülent Arınç, merkezin yapımında emeği geçenleri kutladı. Merkeze maddi katkıda bulunan Ankara Koru Rotary Klübü'nü öven Arınç, "Onlar sevgi tohumları ekmek için yola çıkmışlardır. İnsanlar arasında din, ırk, cins farkı gözetmeksizin hayırlı ve güzel hizmetlerde bulunuyorlar" diye konuştu. Arınç, Kanada'da yapılacak olan Özürlüler Olimpiyatı'na katılacak "Görme Engelliler Milli Takımı" oyuncularına da başarılar diledi.

  • HABER MERKEZİ


    DYP lideri Ağar Elazığ'ı dolaşıyor

    DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim bölgesi Elazığ'da, valilik ve belediyeyi ziyaret etti. Vali Osman Aydın, ziyaret sırasında, Ağar'a, üzerinde Harput motiflerinin bulunduğu bir plaket hediye etti. Ağar, daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Burada bir gazetecinin, Kepez ve Çukurova Elektrik'in imtiyaz sözleşmelerinin iptaline ilişkin sorusuna Ağar, bunun hukuki ve adalete tevdi edilen bir konu olduğunu söyledi. Ağar, "Bekleyelim, sonuçlarını görelim" diye konuştu. n ELAZIĞ


    Erdoğan Toprak DSP İstanbul İl Başkanı oldu

    Demokratik Sol Parti (DSP) İstanbul İl Başkanlığı'na, spordan sorumlu eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak getirildi. Toprak, 15 Haziran 2003 günü görevini eski il başkanı Mikail Yağcı'dan devraldı. DSP İstanbul İl Yönetim Kurulu ise şu üyelerden oluştu: Saffet Altınsu, Resul Aydın, H. Mustafa Bahçetepe, Nihat Bulut, Bülent Çağ, Hanzade Çiftçioğlu, Tankut Dinç, Didem Ekşiler, Yasemin Erkut, Taşkın Eslek, M. Şükrü Güner, Muharrem Güner, Oktay Hacıbektaşoğlu, Taner Kalkaner, Hasan Karaoğlu, Kazım Kaya, Hüseyin Cahit Kesemen, Ülkü Koçar, D.Ataman Koçlar, Ahmet Korulsan, Nihat Kurt, Aynur Mirnatoğlu, M. Zeki Orhan, İsmail Ortakçıer, Levent Özer, P. Yıldız Sancı, Serdar Sergün ve Cemil Ünal.



  • 17 Haziran 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED