AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
G.Saray, Fener'i söndürdü

Ümit Karan'ın ilk yarıda attığı goller, skoru belirledi. Sarı-Kırmızılıların iki topu direkten döndü

Şampiyonluk yarışını Beşiktaş'ın ardından izleyen Galatasaray dün ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Ümit Karan'ın ilk yarıda attığı gollerle 2-0 yendi. 23. dakikada Ümit Karan adaşının kafayla indirdiği topu sert ve düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi:1-0. Golden sonra da istekli oyununu sürdüren Sarı-Kırmızılılar 34. dakikada yaklaşık 25 metreden yine Ümit Karan'ın golüyle 2-0 öne geçti. İkinci yarıda toparlanan Fenerbahçe topa daha çok sahip olan takımdı ama gol atmayı başaramadı. Bu yarıda Ümit Karan ve Volkan'ın birer şutu direkten döndü. Karşılaşma ilk yarıda atılan gollerle 2-0 sonuçlandı.

YILDIRIM Futbolun kara gecesi

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi ve sonrasında tatsız olaylar yaşandı. Maçtan önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Ali Sami Yen Stadı'na küfürler ve protestolar arasında girdi. Protokol tribünü girişinde Sarı-kırmızılı taraftarların tepkisine maruz kalan Aziz Yıldırım, "Türkiye'ye ve Türk sporuna yakışmayan bir gün yaşıyoruz. Bu denli emniyet tedbirine rağmen, küfür ediliyor'' diyerek sert tepki gösterdi.

VIP'DE KÜFÜR KAVGASI

Galatasaray'ın 2-0 galibiyetiyle sona eren derbi maçın ardından da olaylar yaşandı. Protokol tribününde yer alan Fenerbahçeli kongre üyeleriyle Galatasaraylı taraftarlar arasında bu kez kavga çıktı. Fenerbahçeli kongre üyelerinin, VIP Salonu'na alınması sırasında bu kez Galatasaray'ın eski yöneticisi Fatih Altaylı ile aralarında gerginlik yaşanırken, devamında ise yumruklaşma oldu. Kavga sırasında Fenerbahçeli kongre üyeleri ellerine geçirdikleri demir bir küllükle Altaylı'yı elinden yaraladı. Altaylı'nın elinin kanadığı görüldü. Kargaşanın içinde Fenerbahçeli yönetici Hakan Bilal Kutlualp de yer aldı.

OLAYLARI EMNİYET MÜDÜRÜ ÖNLEDİ

Olaylara müdahele eden İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, gerginliğin daha da büyümesini önledi. Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir, kendini bilmez birkaç kişinin, oturdukları bölüme gelerek, küfür ettiklerini öne sürerek, "Başkanımız ve yönetim kurulunun tamamına ağır küfürler ettiler. Olaylar bu nedenle başladı. Biz 6-0 yendiğimiz ilk yarıdaki maç sonrası Galatasaraylılar'ı gayet dostça uğurlamıştık. Bunlar yaşanmamalıydı'' diye konuştu.

FATİH TERİM Net galibiyet

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında aldıkları önemli galibiyet aldıklarını söyledi. Terim, "Futbolcular bu maçta Galatasaray ruhuyla oynadılar. Futbolcularım 90 dakika maça yüreğini koyup rakibe pozisyon vermeden net bir galibiyet aldık" diye konuştu.

G.Saray'a ceza geliyor

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçta sahaya atılan yabancı maddeler ve yapılan anonslar nedeniyle Sarı-kırmızılı kulübe ceza gelmesi bekleniyor. Hakem Selçuk Dereli ilk yarıda 3 ve 4 numaralı anonsları yaptırdı. Galatasaray'a bu 2 anonslar nedeniyle seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası verilmesi bekleniyor.

Spor Yazarları
Ümit Aktan: Sadık Albayrak :
Dersimiz: "İmparatorluk" Men dakka dukka
 
KARTAL Trabzon yokuşunda
Kupada yoluna devam eden Bordo-Mavili ekibin tek amacı ligde rakibine yenilgi tattırmak.
Denizli'nin sesi Altay'a kısıldı
Ali Tandoğan'ın golü ile galibiyete ulaştılar. Çağdaş'ın golüne engel olamadılar.
MALATYASPOR Elazığ'a takıldı
İki takım arasındaki goller ilk yarıda oldu ikinci yarıda eşitlik bozulamadı.
Fener'in İzmir baskını
Sarı-Lacivertliler, Davenport'un güzel oyunu ile Karşıyaka'yı evinde yendi
Ankara'da Başkent derbisi
GÖZTEPE'den Samsun'a ikram
Göztepe, evinde Samsunspor'a puan kaptırdı: 0-0. Ligde düşmeme mücadelesi veren ev sahibi Sarı-Kırmızılı takım, eline geçirdiği pozisyonları değerlendiremeyince 1 puana razı oldu. Samsunspor ise ikinci yarıdaki çıkışını aldığı bir puan ile İzmir'de de sürdürmüş oldu.
Yozgat, Rize'ye geçit vermedi
İkinci Lig A Kategorisi'nde Yimpaş Yozgatspor, Çaykur Rizespor'u mağlup ederek sahasında 2. galibiyetin aldı: 2-1. Yimpaş Yozgatspor, 21. dakikada Tahsin ve 51. dakikada Koray'ın kendi kalesine attığı gollerle iki farklı öne geçti. Çaykur Rizespor 77. dakida Okan'la bulduğu gol yeterli olmayınca 3 haftalık galibiyet serisi sona ermiş oldu.
9 Mart 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED