AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

B İ L İ Ş İ M
'Netçi'lerin tercihi
kredi kartı

İnternetten yapılan alışverişlerde kredi kartı ile ödeme yapma oranı yüzde 84. Sanal alışverişte az kullanılsa da havale ve kapıdan ödeme gibi seçenekler de var.

MasterCard Türkiye tarafından 6 ayda bir gerçekleştirilen MasterIndex Araştırması'nın yaz ayı sonuçlarına göre internet'ten yapılan alışverişlerde kredi kartı ile ödeme yapma oranı yüzde 84. Kredi kartı ile ödeme yapma tercihinde internet'i giyim mağazaları, supermarketler, akaryakıt hizmetleri, lokantalar, havayolları, bar/meyhane, cep telefonu faturaları ve otel/konaklama takip ediyor.

MasterCard Türkiye'nin Türk halkının ödeme alışkanlıklarına ilişkin 6 ayda bir gerçekleştirdiği MasterIndex araştırması, kredi kartı tercihinden kullanım alanlarına, yatırım eğilimlerinden kart beklentilerine ve ekonominin gidişatı hakkındaki görüşlere yer vererek mevcut ekonomik duruma ışık tuttu. Araştırmanın anahtar soruları arasında yer alan "İş yerlerinde hangi ödeme şeklini tercih edersiniz" sorusuna verilen yanıt ise, tüketicilerin iş yerlerinin türüne göre ödeme yapma tercihlerindeki farklılığı ve değişimleri açığa çıkardı.

Nakit ödemede bakkal ve küçük marketler

Birçok iş yerinde kredi kartı ile yapılan ödemeler hızlı bir gelişme içinde bulunuyor. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde internet üzerinden yapılan tüm alışverişler yüzde 84 ile başı çekiyor. İnternet'i yüzde 83 ile giyim mağazaları, yüzde 73 ile süpermarketler, yüzde 70 ile akaryakıt hizmetleri, yüzde 48 ile lokanta/restaurantlar, yüzde 37 ile cep telefonu faturaları, yüzde 35 ile havayolları, yüzde 34 ile bar/meyhaneler, yüzde 32 ile otel/konaklama, takip ediyor. Nakit ödemelerde ise bakkal ve küçük marketler yüzde 83 ile önde gidiyor. Bakkal ve küçük marketleri yüzde yüzde 78 ile tüketim faturaları, yüzde 75 ile telefonla siparişler, yüzde 75 ile araba kiralama ve yüzde 68 ile okul/dersane ödemeleri izliyor. MasterIndex araştırma sonuçlarına www.mastercard.com.tr adresinde de ulaşılabiliyor.


Teknoloji bize planlı satın almayı öğretiyor

Kurumsal Bilişim Sistem ve Uygulama Yönetim Çözümleri sektöründe hizmet veren BMC Software firması, "Planlı satın alma teknolojisi" yazılımı olan BSM'yi geliştirdi. Bir devrim olarak kabul edilen yeni strateji "BSM- Business Service Management" ile ilgili bilgi www.bmc.com/bsm adresinden alınabilir.


Koç Sistem, Dell'in Türkiye distribütörü

KoçSistem, Dell ile gerçekleştirdiği uluslararası distribütörlük anlaşmasıyla Türkiye'de Dell ürünlerinin pazarlanması ve satış sonrası tüm bakım ve servis hizmetlerini üstlendi. KoçSistem, büyüyen bilişim pazarında iş alanlarını çeşitlendirerek, kurumsal müşterilerine yeni ve alternatif ürünler sunmayı hedefliyor. kocsistem


E-Posta adresinizin şifresini çaldırmayın!

Kimliği belirsiz kişiler, ücretsiz elektronik posta adresin veren Yahoo, Hotmail ve MyNet gibi firmalardan gelmiş gibi gözüken mesajlarla kullanıcıların e-posta adreslerini çalma girişimlerinde bulunuyor ve bunda büyük ölçüde başarılı oluyorlar. Bu firmalardan gelmiş gibi gözüken tuzak mesajlarda kullanıcı adı ve şifre yazılması isteniyor. Bu bilgiler yazıldığında ise otomatik olarak bu kişilere gönderiliyor.


MyNet internet erişim pazarında iddialı

İçerik sağlayıcısı Mynet, internet kullanıcılarının internet erişim hizmeti vermeye başladı. Mynet Erişim servisinin, internetten etkin şekilde faydalanmak isteyen tüm internet kullanıcıları için geliştirildiğini belirten Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, "Mynet Erişim aboneleri haftanın 7 günü 24 saat 444 8000 'i arayarak destek alabilecekler" dedi.
mynet


MSN Messenger'ın 6.0 versiyonu çıktı

Microsoft'un anında mesajlaşma (instant messaging) yazılımı Messenger'in 6.0 versiyonunun test sürümü (beta) çıktı. Microsoft, ICQ'dan sonra en çok kullanılan Messenger'in 6.0 versiyonunun deneme amaçlı olduğunu ve son kullanıcıların yüklemesi için henüz erken olduğunu açıklasa da biz yükledik ve herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Yazılımı bilgisayarınıza indirmek için aşağıdaki adresi ziyaret etmeniz gerekiyor.
messenger

 
Bilgisayarınız dişinize de bakıyor!
PC'lerin en büyük özelliği genişleyebilir olmalarıdır. Daha önce cep telefonu şarj etmek, kahve pişirmek, gece lambası çalıştırmak gibi bir çok özellikle bilgisayarların ne kadar genişleyebilir olduğunu görmüştük. Ancak Japon Akiba firmasının bilgisayarla diş fırçalamaya imkan sağlayan bu dahiyane buluşu karşısında şaşırmamak mümkün değil.
Bilgisayara USB girişinden bağlanabilen bu elektrikli diş fırçasıyla birlikte bir de yedek fırça başlığı veriliyor. Tek sorun ise bilgisayarın yakının da bir yerde lavabo bulunması zorunluğu. Belki de Japonlar bilgisayarlarını banyoda kullanıyorlardır kimbilir!
watch.impress.co.jp

WEB GEZGİNİ
Kanal 7'nin bir sürenin üzerinde çalıştığı haber sitesi hayali nihayet gerçek oldu. Haber7 adıyla açılan site yeni olmasına rağmen hızlı haber güncellenmesiyla dikkat çekiyor. Buna bir de başarılı görsel tasarım ve işlevsellik eklenince Haber7'nin haber siteleri içinde sağlam bir yer edineceğini şimdiden söylemek mümkün.
haber7
PC DERGİLERİ
Bilgisayar ve internet güvenliği
Byte dergisi Temmuz sayısında PC ve internet güvenliğini masaya yatırıyor. Dergide, internetten gelebilecek risklere karşı bilgisayar kullanıcılarının alması gereken önlemlerin ayrıntılarıyla ele alınıyor. Byte'ın bu sayısında okuyuculara Veritabanı Programlama adlı bir kitapçık ile iki adet CD hediye ediliyor. Dergide yer alan konu başlıklar şunlar: Internet Üzerinden Ev Otomasyonu, 802.11 Kablosuz Ağlar...
byte
NET KİTAP
XML Cep Danışmanı
Webde yeni bir çığır açan XML teknolojisine hakim olabilmek ve bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilmenin yolu iyi bilgilenmekten geçiyor. Arkadaş Yayınları, sistem yöneticilerinin XML teknolojisine hakim olabilmeleri için "XML Cep Danışmanı" adlı bir kitap yayınladı. Kitap, tablolar, kod örnekleri, şemalar ve stillerin kullanımı hakkında en yeni XML standartlarını ve teknolojilerini büyüteç altına alıyor.
arkadas
8 Temmuz 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED