AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Herşeye hazırlıklı mısınız?

Her an her farklı duruma hazırlıklı olmak zor iştir. Bu durum soğukkanlılıkla birlikte çok ters gibi görünmelerine rağmen tez canlılığı da bünyesinde barındırır. Her hangi bir durumla karşılaşıldığında soğukkanlı olarak duruma müdahale etmek ve tez canlılıkla da durumun üstesinden gelmektedir maharet. Böylelikle hem panik hali olmaz hem de işbitiricilik esas olur.

1-Yakınınızın başından küçük bir kaza geçti ve acil müdahale gerektiriyor

a-) Hemen olaya müdahale ederim
b-) Sağlık ocağına götürürüm
c-) Beni kan tutar

2- Arkadaşınız bir alacağını tahsil etmek üzere, yanında arkadaş olarak gidip gidemeyeceğinizi sordu

a-) İlla benim olmam şart mı?
b-) Böyle durumlardan çekinirim
c-) Tabii ki giderim

3- İçinizden bir şeyler alıp yemek geçti

a-) Boş ver şimdi kim gider!
b-) Kalkar alırım
c-) Evdekilerle idare ederim

4- Gece yarısı bir telefon sapığı dadandı rahatsız ediyor

a-) Sapığa derhal ağzının payını veririm
b-) Evdekilerden yardım isterim
c-) Telefonun kablosunu çekerim

5- Sol şeritte 120 ile gidiyorsunuz ve araba sola doğru çekiyor

a-) Hızımı yavaşlatır olduğum şeritte dururum
b-) "Allah'ım kurtar beni"
c-) Dörtlüleri yakar, en sağ şeride geçerim

6- En sevdiğiniz takımınızı giydiniz, aksilik o ki üzerinize vişne suyu döküldü

a-) Ne yapacağım ben şimdi
b-) Yıkayınca çıkar
c-) Gitti güzelim takım

7- Tatildesiniz evdekileri merak ettiniz ve telefon açtınız ama telefonu açan yok

a-) Bir yere gitmişlerdir
b-) Acaba başlarına bir şey mi geldi?
c-) Hemen geri dönerim

8- Çok kıymetli bir eşyanızı yanınızda götüremeyeceğiniz bir yere gitmek durumundasınız. Eşyamı...

a-) Götürmenin bir yolunu bulurum
b-) Kimseye bırakamam, oraya da gitmem
c-) Bir yakınıma bırakırım

9-Üstesinden gelemeyeceğim problem...........

a-) Sayısı fazladır
b-) Yok gibidir
c-) Vardır

10- İnsanlarla ilk diyalog girişimini............

a-) Çoğunlukla ben yaparım
b-) Bazen ben bazen onlar yapar
c-) Karşımdakilerden beklerim

PUANLAR

	a	b	c
1	1	2	3
2	2	3	1
3	3	1	2
4	1	2	3
5	2	3	1
6	3	1	2
7	1	2	3
8	2	3	1
9	3	1	2
10	1	2	3

DEĞERLENDİRME

16 PUAN VE ALTI
Soğukkanlı bir yapıya sahipsiniz. Elinizden uçan bile kurtulamıyor. Boş durmaktan hoşlanmıyor ve sürekli bir faaliyet peşindesiniz. Tek dezavantajınız insanların sizin bu iş bitiricilik yönünüzü kullanmaya çalışmasıdır. Elbette ki eşe dosta yardım etmek güzeldir ama bu tür menfaatçi kişilere koşturmaktan ziyade yol gösterirseniz, onları da tembellikten kurtarmış olursunuz.

17-23 PUAN
Her zaman, olaylar karşısındaki tavrınız bir olmuyor. Kimi zaman olayların üstesinden geliyor kimi zaman da eliniz ayağınıza dolaşıyor. Tek sorununuz güvensizlik. Kendinize sürekli: "Ben bir kere problemleri çözdüysem bir kere daha.... çözebilirim" diye telkinlerde bulunmalısınız. Bu arada da insanlara güven eksikliğiniz fark edilmiyor zannetmeyin. Siz tedbirinizi alın ve güven duygusunun tadını çıkarın.

24 PUAN VE ÜSTÜ
İşlerinizi başkalarının yapmasına alışmışsınız. Yanınızda birisi olmayınca kendinizi boşlukta hissediyorsunuz. Unutmayın ki yalnız geldik yalnız gideceğiz. Ayaklarınızın üzerinde durmayı ve kendi işlerinizi idare etmeyi bir an önce öğrenmenizde yarar var. Her zaman yanınızda birilerini bulamayabilirsiniz. İlk olarak panik halinizi gözden geçirin ve kendinize sakin olmayı telkinleyin. Ardından da elinizi taşın altına koyun ve kendi işlerinizi kendiniz yapmaya ve seri olmaya çalışın.

HAZIRLAYAN: Efser SELAMET GÖKSU
efserselamet@mynet.com

 
Japon melezi mavi alabalık
Sivas'ın Ulaş ilçesi Tecer köyü yakınlarında, 6 yıl önce kurulan bir üretme çiftliğinde "mavi alabalık" üretilmeye başlandı. İşletme sahibi Şaban Çabuk, 6 yıl önce arkadaşları ile birlikte kurduğu çiftlikte alabalık üretimine başladıklarını belirterek, "2 alabalık türünü birleştirerek, yeni bir balık türü ürettik" dedi. Çabuk, şöyle konuştu: "Sivas'ta 1997 yılından beri bu işi yapıyoruz. Üretme çiftliğimizde 16 havuz, 18 kuluçkahane, 2 yavru makinası ile üretimimize devam ediyoruz. Burada yumurtadan başlayıp yavru, porsiyonluk balığa kadar üretimimiz var. 6 yıl süren çalışmaların ardından bizde Japon alabalığı ile yerli alabalığı birleştirerek, yeni bir alabalık türü ortaya çıkardık. Böylece kendi ürettiğimiz yeni bir balık ırkı, 'mavi alabalık' ortaya çıktı. Mavi alabalıklarımız şu anda daha yavrular. Önümüzdeki günlerde büyüdüklerinde durumu göreceğiz."
Beşiktaş'ta danslı buluşma
Çeşitli ülkelerin halk dansları toplulukları, Beşiktaş Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği dans etkinliklerinde buluştu. Japon Ritim Show Grubu ve Gürcistan Halk Dansları Topluluğu'nun Sanatçılar Parkı'ndaki gösterilerine, İstanbul'da yaşayan Japon ve Gürcüler'le ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nun eşiyle birlikte izlediği gösteride, dansçıların ilginç figürleri davetlilerden bol bol alkış aldı. Aynı saatlerde Beşiktaş'taki Dünya Barış Parkı'nda da Bulgaristan, Özbekistan, Filipinler ve Yugoslavya folklor ekiplerinin gösterilerini sunduğunu söyleyen Namoğlu, "Etkinlikler 2 gün sürecek. Çilekli Spor Tesisleri'ndeki final gösterisinde, Türk folklor ekibi de sahne alacak.
  • ZEKERİYA GÜLÜN


    KÜRŞAT TÜZMEN BOĞAZDA YÜZECEK
    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen Asya'dan Avrupa'ya 15. Uluslararası Boğaziçi Yüzme, Kürek ve Yelken yarışları bugün İstanbul Boğazı'da yapılacak. Organizasyon sırasında saat 08.00 ile 13.00 arası İstanbul Boğazı trafiğe kapatılacak. Yüzme yarışı saat 10.00, Kürek yarışı 10.10, yelken yarışı ise 11.15 başlayacak. Diğer yandan yüzme yarışları için ilk kayıt yaptıran kişinin Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen olduğu ve Tüzmen'in 1 numaralı bone ile yarışacağı ifade edildi.
  • 13 Temmuz 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED