AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Denizde CAN PAZARI

Sebastian Junger'in gerçek bir olaydan yola çıkarak yazdığı çok satan romanından uyarlanan Kusursuz Fırtına adlı film TV'de ilk kez ekranda. Gösterime girdiği 2000 yılında "En İyi Görsel Efekt" ve "En İyi Ses" dallarında Oscar'a aday gösterilen ve gişede başarı sağlayan film, 1991 yılında üç kasırganın birleşmesiyle oluşan eşi görülmemiş tayfuna yakalanan iki tekne ve bir hava kurtarma ekibinin soluk kesen öyküsünü anlatıyor. George Clooney ve Mark Wahlberg gibi ünlü oyunculaın başrol oynadığı filmde, Kuzey Atlantik'te, Gloucester kasabasında balıkçılık yapan, Andrea Gail teknesinin deneyimli ve iddialı kaptanı Billy Tyne son seferden memnun kalmadan geri döner, çünkü istediği miktarda balık yakalayamamıştır. Diğer balıkçı teknesinin kaptanı Linda Greenlaw'un daha iyi sonuç alması da kışkırtıcı bir rol oynar. Bu yüzden alışıldık bir şey olmadığı halde Tyne ekim ayında tekrar denize açılmaya karar verir. Kaptan Tyne ve mürettebatının tek bir sorunu vardır: Para kazanmak. Bu yüzden uyarılara aldırış etmeden ve kıyıda tedirgin insanlar bırakarak denize açılırlar. Tekne Kuzey Atlantik'teki balık bölgelerine doğru yola çıkar. Her zaman avlandıkları Grand Barks'ın dışına çıkarak Flemish Cap'ın tehlikeli sularına doğru dümeni kırar. Şansları da yerindedir. Tonlarca balık avlarlar. Ancak korkunç bir tehlikenin onları beklemediğinden habersizdirler. Industrial Lights and Magic şirketi tarafından hazırlanan bilgisayar efektleri eleştirmenler tarafından, şimdiye kadar oluşturulmuş en gerçekçi deniz görüntüleri olarak nitelenmişti.

Kusursuz Fırtına

Orj. Adı: The Perfect Storm
Yön: Wolfgang Petersen
Senaryo: Bill Wittliff Görüntü Yön: John Seale
Oyn: George Clooney, Mary Elizabeth Mastrantonio, Diane Lane, Bob Gunton
Yapım Yılı: 2000 / ABD
Türü: Aksiyon-Macera
KANAL D / 21.45


Azad'ın dumanlı yolu uzuyor

Yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata'nın yaptığı Dumanlı Yol'da Azad'ın hikayesi sürüyor. Azad, hapis arkadaşı Botan'ın cenazesinden köyüne dönmüştür. Eve geldiğinde amca oğlu Bedirhan'ı kaybettiğini öğrenir. Onu, Helin'in düğün konvoyunda gelin olurken at üzerinde vurulması kovalar. Azad ise peşindeki eski hasımları tarafından vurulur.
Kanal 7 / 21.15


Alacakanlık'ta garip hikayeler

Yaz sezonunda ekrana gelmeye başlayan Alacakaranlık Kuşağı'nda, yağmurlu bir gecede, peşindeki dazlaklardan kaçmaya çalışan bir adam Matthew McRaven'dan yardım ister. Ancak Matthew onu arabasına almaz. Eve gittiğinde vücudunda darp izleri vardır. Ertesi gün adamın öldüğünü öğrenir.
Kanal 7 / 22.30

 
Yaşin'le Türkiye gezileri
Mehmet Yaşin'in gezi notlarından esinlenerek hazırlanan, çeşitli kentlerdeki doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve kültürel özellikleri yansıtan yepyeni bir program ekrana geliyor bugün: Gezginin Not Defteri. Yapımcılığını Hüseyin Başusta'nın, yönetmenliğini Vahit Özdemir'in üstlendiği 13 bölümden oluşan programın çekimleri 13 il ve ilçede gerçekleştirildi. Programın bu hafta yayınlanacak olan ikinci bölümünde Bolu, yemyeşil yaylalar, göller ve ormanlar yer alıyor.
Trt 2 / 19.30

Bir kıtanın kara kaderi Amerikan Şahinleri'nin dünyasında Afrika'nın yeri bu akşam "Kayıp Kıta Afrika" programında ele alınıyor. Işın Eliçin'in sunacağı programa, Prof. Dr. Korkut Boratav konuk oluyor. Afrika'daki bitmek tükenmek bilmeyen çatışmaların sebeplerinin, kölelik ve sömürgeleştirme sürecinin, Afrika'nın petrol ve diğer doğal zenginliklerinin ve buna karşın kıtanın neden bu kadar yoksul kaldığının tartışmaya açılacağı programda, konu ile ilgili yapılmış özel röportajlar da yeralıyor.
Ntv / 22.05
13 Temmuz 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED