AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Come to egzotik Turka

Dünyanın her bölgesinden ülkemize gelen turistler, Türkiye'yi egzotik bulurken, İstanbul'u çevreleyen camilerin kendilerini büyülediklerini ifade ediyorlar ve "Türkiye'ye gelin çağrısında bulunuyorlar."

  • SEVDA ALKAN İSTANBUL
    Dünyanın birçok yerinden ülkemize gelen turistler, Türkiye'yi egzotik ve mistik buldukları için tercih ettiklerini söylüyorlar. Kenya'dan Hollanda'ya, İsveç'ten Dubai'ye kadar dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye'ye gelen konuklar, ülkemiz için "egzotik" ifadesini kullanırken, tarihi ve mistik alanların büyüleyici olduğu ve yemeklerin lezzeti üzerinde de hemfikirler. İstanbul'da turistlerin yoğun olduğu Sultanahmet, günde yüzlerce turisti ağırlıyor. Yaklaşık iki senedir bisikletleriyle devriye gezen turist polisleri de, konukların can ve mal güvenliğini koruyor.

    YARIM EKMEK DÖNER

    Türkiye'ye uzun zamandır gelmeyi hayal eden Japon Kenji Ohtsuka, ülkemizle ilgili duygularını "Sonunda hayallerimi gerçekleştirdim" diye özetliyor. Japonya'da özellikle İstanbul hakkında çok şey duyduğunu belirten Kenji, bir yerel gazetede muhabirlik yapıyor. Bir haftalığına ülkemize gelen Kenji, en çok Sultanahmet Camii'nden etkilendiğinin altını çizerek, "İstanbul eski ve birçok tarihi olaya tanıklık etmiş bir şehir. Sadece Türkiye için değil, tüm dünya için de önemli" diyor.

    Japon turist Kenji, yemeklerimizin lezzeti üzerine birçok iltifatta bulunduktan sonra yarım ekmek dönerin kendisi için vazgeçilmez bir alışkanlığa dönüştüğünü anlatıyor.

    TÜRKİYE DERİN BİR KONU

    Amsterdam'dan ülkemize gelen felsefe öğretmeni Josvan Der Marel ile psikolog Cobi Bon ise Türkiye'nin sosyoljik ve politik konumunun ilgi çekici olduğunu vurgulayarak uzun zamandır gelmeyi planladıklarını anlatıyorlar. İstanbul'da yaşamayı çok istediğini anlatan Felsefe öğretmeni Marel, "Türkiye, İslâm"i değerleriyle batı toplumlarına da açık. Türkiye, tarihi, yapısı ve insanlarıyla araştırılmaya, gezilip görülmeye değer derin bir ülke" diyor. Psikolog Cobi Bon ise arkadaşı Marel'in Türkiye'ye gelmelerinde etkin olduğunu vurgulayarak, Bursa, Kapadokya, Van, Mardin, Muş gibi daha birçok şehri gezeceklerini söylüyor.

    TURİZM POLİSİ GÖREVDE

    İstanbul'da turistlerin yoğun olduğu Sultanahmet, günde yüzlerce turisti ağırlıyor. Yaklaşık iki senedir bisikletleriyle devriye gezen turist polisleri de ülkemizi ziyaret eden konukların can ve mal güvenliğini koruyor.

    BATIYA AÇIK BİR TOPLUM

    Felsefe öğretmeni Josvan Der Marel ile psikolog Cobi Bon en çok Türkiye'nin İslam toplumu olmakla birlikte Batı'ya açık olmasından etkilendikerini belirtiyor. Çift, İstanbul'dan sonra Doğu'yu da gezecek.

    SATICILAR ÇOK ISRARCI

    İngiliz asıllı Karin ve Brian Lleaver çifti İstanbul'dan çok etkilendiklerini anlatıyorlar. İsveç'te yaşayan çiftten Karin, bir hastanede hemşirelik yaparken Brian Lleaver ise doktor olduğunu söylüyor. Karin'in Türkiye'ye ilk gelişi olmasına rağmen, Brian Lleaver 10 sene önce ailesiyle Türkiye'ye gelmiş. "Eşimin böyle güzel bir ülkeyi görmesini istedim" diyen Brian Lleaver, "Ailemle geldiğimde çok etkilenmiş ve tekrar gelmeliyim demiştim" diyor. Türkiye'nin çok zengin tarihi geçmişe sahip olduğunu anlatan çift, halı ve tebrik kartı satıcılarının ısrarcı tutumlarından ise şikayet ediyorlar.



  • 13 Temmuz 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED