|

Belçika: 0 - İtalya: 2 Euro 2016 maç özeti ve golleri burada

Euro 2016 E Grubu maçında İtalya, Belçika'yı 2-0 mağlup etti. Maçın özetini ve gollerini izlemek için haberimize bakabilirsiniz.

Yeni Şafak
23:58 - 13/06/2016 Monday
Güncelleme: 00:37 - 14/06/2016 Tuesday
Diğer

Euro 2016 E Grubu maçında İtalya, Belçika'yı 2-0 mağlup etti.



Stade des Lumieres'de oynanan maçı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetti. Mücadeleye etkili başlayan taraf İtalya oldu.


Arka arkaya yaptığı ataklarla gol araya İtalyanlar, 32. dakikada ağları sarstı. Leonardo Bonucci'nin asistinde Emanuele Giaccherini takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından skoru eşitleme çabası içerisine giren Belçika, bu devrede aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda Belçika skoru eşitlemek, İtalya ise farkı açmak için büyük çaba sarf etti. İlk yarıya oranla daha şiddetli geçen devrede özellikle son dakikalarda iki takım da gol bulmaya çok yaklaştı. İtalya'nın baskısına Belçikalı kaleci Courtois, yaptığı şık kurtarışlarla karşılık verdi. Uzatmalarda Belçika yakaladığı gol şanslarını değerlendiremezken, defasın hatasından faydalanan İtalya, Graziano Pelle'nin boş kaleye gönderdiği topla durumu 2-0 yaptı. Karşılaşma İtalya'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.





STAT: Stade de Lyon



HAKEMLER: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiliz)



BELÇİKA: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Radja Nainggolan (Dk. 62 Dries Mertens), Jan Vertonghen, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku (Dk. 73 Divock Origi), Eden Hazard, Laurent Ciman (Dk. 76 Yannick Carrasco)


İTALYA: Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Matteo Darmian (Dk. 58 Mattia De Sciglio), Antonio Candreva, Graziano Pelle, Andrea Barzagli, Daniele De Rossi (Dk. 78 Thiago Motta), Eder (Dk. 75 Ciro Immobile), Marco Parolo, Leonardo Bonucci, Emanuele Giaccherini



SARI KARTLAR: Jan Vertonghen (Belçika), Giorgio Chiellini, Eder, Leonardo Bonucci, Thiago Motta (İtalya)



GOLLER: Dk. 32 Emanuele Giaccherini, Dk. 90 3 Graziano Pelle (İtalya)



2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu maçında İtalya, Belçika'yı 2-0 mağlup etti.


Stade de Lyon'da oynanan maçta İtalya'ya galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Emanuele Giaccherini ve 90 3. dakikada Graziano Pelle kaydetti. İtalya, bu galibiyetle şampiyonaya 3 puanla başladı.



Conte'nin dudağı patladı


2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün Belçika ile karşılaşan İtalya'nın teknik direktörü Antonio Conte'nin dudağı patladı.


İtalya Milli Takımı oyuncusu Leonardo Bonucci'nin verdiği pası gole çeviren Emanuele Giaccherini, takımını 1-0 öne geçirirken, yaşanan gol sevincinde İtalyan teknik adam Conte'nin dudağı patladı.


#Belçika
#İtalya
#Euro 2016
#Maç özeti
#Maç golleri
8 years ago