|

Çıkmış KPSS soruları ve cevapları için tıkla 2016

Çıkmış KPSS sorularını ve cevaplarını görmek isteyenler burada verdiğimiz bilgilerden faydalanabilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavlarının geçmiş dönem sorularını ve cevaplarını çözerek sınavlara hazırlık yapabilirsiniz. İşte çıkmış KPSS soruları ve detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
17:52 - 20/05/2016 Cuma
Güncelleme: 18:08 - 20/05/2016 Cuma
Diğer

Çıkmış KPSS soruları ve cevaplarını çözmek için haberimizden yararlanabilirsiniz. KPSS sınavları öncesinde sınava girecekler, geçmiş dönemlere ait soruları çözerek çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle de yarın yapılacak olan 2016 KPSS sınavı öncesinde son hazırlıklar yapılıyor. Binlerce adayın gireceği KPSS sınavlarının çıkmış sorularını buradan sizlerle paylaşıyoruz. Geçmiş dönem sorularını ve cevaplarını ÖSYM şifreniz olmadan da PDF olarak indirebilirsiniz. İşte KPSS soruları kapsamlı açıklamalar.



Çıkmış

için tıkla






KPSS ALAN BİLGİSİ/ÖABT/DHBT SINAV MERKEZLERİ:


29 Mayıs 2016 tarihinde sabah ve öğleden sonra iki oturumda yapılacak KPSS ALAN BİLGİSİ sınavları ile 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak ÖABT ve 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak DHBT sınav merkezleri aşağıda yer almaktadır:



010 ADANA


062 ANKARA/ÇANKAYA


070 ANTALYA


160 BURSA


210 DİYARBAKIR


250 ERZURUM


260 ESKİŞEHİR


270 GAZİANTEP


341 İSTANBUL 1 (Kadıköy, Maltepe, Ataşehir)


343 İSTANBUL 3 (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kağıthane/Sarıyer)


352 İZMİR/KUZEY (Karşıyaka/Bornova/Çiğli)


380 KAYSERİ


420 KONYA


440 MALATYA


550 SAMSUN


580 SİVAS


610 TRABZON


650 VAN



Adaylar, bu alana kendi adres ilini yazacaktır. Adres ilinde sınav yapılmayan adaylar, bu alana sadece sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerinden birini yazabileceklerdir. Bunun dışında bir tercihte bulunulamaz.



KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV MERKEZİ TERCİHİ


29 Mayıs 2016 tarihinde sabah ve öğleden sonra iki oturumda yapılacak KPSS ALAN BİLGİSİ sınavlarına katılacak adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir.



ÖABT SINAV ALANI ADI VE KODU


ÖABT'ye katılacak adaylar, bu alanda sınava katılacakları alanı ve kodunu yazacaklardır. Sınava başvuru süresi bittikten sonra ÖABT alanını değiştirmek isteyen adaylar, bu değişikliği 8-13 Haziran 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamaz.



1) Türkçe


2) İlköğretim Matematik


3) Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji


4) Sosyal Bilgiler


5) Türk Dili ve Edebiyatı


6) Tarih


7) Coğrafya


8) Matematik (Lise)


9) Fizik


10) Kimya


11) Biyoloji


12) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi


13) Yabancı Dil (Almanca)


14) Yabancı Dil (İngilizce)


15) Rehber Öğretmen


16) Sınıf Öğretmenliği


17) Okul Öncesi Öğretmenliği



ÖABT SINAV MERKEZİ TERCİHİ


Sınava başvuru süresi bittikten sonra ÖABT sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar, bu değişikliği 8-13 Haziran 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamaz.



SINAVA DENKLİK PUANI İÇİN KATILMA DURUMU


Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, yurt dışından almış olduğu diplomasının denkliği için KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılması gereken adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. Bu amacı taşımayan adaylar, bu alanı boş bırakacaklardır. Bu alanda işaretleme yapan adaylara “Denklik" puanı hesaplanacak, bu alanda işaretleme yapmayan adaylara “Denklik" puanı hesaplanmayacaktır.



MEZUN OLDUĞU ÜLKE ADI VE KODU


SINAVA DENKLİK PUANI İÇİN KATILMA DURUMU alanında işaretleme yapan adaylar, bu alana mezun olunan ülke adı ve kodunu Tablo-5'den bularak yazacaklardır.



BİR KAMU KURUMUNDA ÇALIŞMA DURUMU


Bir kamu kurumunda çalışanlar aşağıdaki seçeneklerden kendilerine uygun olanı işaretleyeceklerdir. Diğer adaylar boş bırakacaklardır.



Adaylar, başvuru süresi içinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bu bilgilerinde düzeltme/değişiklik yapabileceklerdir. Bu bilgilerde düzeltme/değişiklik yapılması amacıyla Merkezimize gönderilen dilekçeler/belgeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.



1) Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum.



2) Bir kamu kurumunda sözleşmeli kamu personeli olarak çalışıyorum.



3) Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışıyorum.



PUAN HESAPLAMASINDA KULLANILACAK YABANCI DİL BİLGİSİ


Birden fazla dilde YDS puanı edinmiş olan adayların en yüksek YDS puanı, YDS ağırlığının olduğu KPSS puanı hesaplamalarında değerlendirmeye alınır. Bu adaylardan diğer dildeki YDS puanının hesaplamaya katılmasını isteyenlerin bu isteklerini bu alanda belirtmeleri gerekmektedir. Başvurudan sonra bu bilgilerinde değişiklik olan adayların ise kullanılmasını istedikleri YDS puanını sınavdan önce Merkezimize dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir.



OTURUM BİLGİLERİ


Aday Başvuru Formunun bu alanına sınavın hangi oturumuna girileceği işaretlenecektir. Tüm adaylar, 22 Mayıs 2016 tarihi Sabah oturumuna girmek ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini cevaplamak zorundadırlar Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, sınavın 22 Mayıs 2016 tarihi Öğleden Sonra oturumuna ve alanlarına bağlı olarak da 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak ÖABT'ye katılacaklardır.



Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak KPSS Sabah oturumu ile birlikte 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır.



Adayların 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarına girmeleri isteğe bağlıdır. Adaylar, 22 Mayıs 2016 tarihi Sabah oturumu (Genel Yetenek ve Genel Kültür) dışındaki oturumlardan hangilerine katılacaklarını bu alanda belirteceklerdir.



Adaylar işaretledikleri oturumlara göre bina ve salonlara atanacaklarından sınava girilecek oturum mutlaka işaretlenmeli, girilmeyecek oturumlar boş bırakılmalıdır.



Adayların, sınavın hangi oturumuna gireceklerine karar vermeden önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri ve sınavın hangi oturumuna girmelerinin gerekli olduğunu belirlemeleri yararlarına olacaktır.



2016-KPSS başvuru işlemini gerçekleştiren adaylar, daha sonra oturum değişikliği veya oturum yükseltme işlemlerini, basvuru süresi içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilirler.



Sınav ücreti yatırıldıktan sonra yine başvuru süresi içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden oturum değişikliği veya oturum yükseltme işlemlerini yapabilirler. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra yapılan oturum yükseltme işlemleri için gerekli olan sınav ücreti farkı süresi içinde yatırılmalıdır. Aksi durumda adayın son yaptığı güncelleme işlemine göre Başvuru Kayıt Bilgisinde ödenmedi olarak görülen oturum bilgisi iptal edilecektir.



İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ İSTEĞİ


Bu alanı işaretleyen adaylara Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş için geçici şifre üretilecektir. Bu işlem için adaydan herhangi bir ücret alınmayacaktır. Bu şifrenin en kısa sürede ÖSYM'nin internet adresinden değiştirilmesi gerekmektedir.



SINAV OTURUMLARI


Sınav, 22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır.



22 Mayıs 2016 Sabah oturumunun süresi 120 dakika, 22 Mayıs 2016 Öğleden Sonra oturumunun süresi 100 dakika, 29 Mayıs 2016 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacaktır.



ÖABT, 24 Temmuz 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.



DHBT, 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır.



SINAVDA UYGULANACAK TESTLER


Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Oturumlara göre uygulanacak testler aşağıda gösterilmiştir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler de Tablo-1'de verilmiştir. Sınavda adaylar cevaplarını, cevap kâğıdında ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıdı yerine soru kitapçıklarına yapılan işaretler kesinlikle değerlendirilmeyecektir. Cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir.



ÖABT'de yer alan yabancı dil sınavlarına ait sorular ilgili dilde hazırlanacaktır.





SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN
BELGELER


a) 2016-KPSS/ÖABT/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:



Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav/test tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.



Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.



Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.



Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.



b) NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:



Adayın sınava girebilmesi için ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur.



Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar ile Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı kabul edilecektir Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınavda kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.



Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır.



Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM Temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.



Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.



Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.




Çıkmış KPSS sorularını ve cevaplarını görmek isteyenler burada verdiğimiz bilgilerden faydalanabilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavlarının geçmiş dönem sorularını ve cevaplarını çözerek sınavlara hazırlık yapabilirsiniz. İşte çıkmış KPSS soruları ve detaylı bilgiler.


#KPSS
#çıkmış KPSS soruları
#geçmiş dönem KPSS soruları ve cevapları
#2016 KPSS soruları
8 yıl önce