|

2016 ÖSYM üniversite taban puanları! Üniversite bölümleri puanları!

2016 ÖSYM üniversite taban puanları ve tavan puanları tablosuna haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS4-LYS1) sınavları dün ve bugün yapıldı. LYS matematik ve sosyal bilimler soruları cevapları açıklandı. LYS sınavına giren adaylar puan hesaplaması yaptıktan sonra üniversitelerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Peki 2015 yılında üniversite taban puanları nasıldı? işte en küçük ve en büyük taban puan listesi...

Yeni Şafak
17:51 - 19/06/2016 Pazar
Diğer

2016 ÖSYM üniversite taban puanları haberimizde. ÖSYS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgileri sizlere sunuyoruz. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) dün tamamlanan LYS-4 ve bugün yapılan LYS-1 oturumlarının soru ve cevapları yayımlandı. LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile bugün yapılan LYS-1 matematik sınavının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı 14.00'de ÖSYM'nin internet sitesine konuldu.






ADAYLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA NASIL YERLEŞTİRİLECEKTİR?


Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Tablo 4'teki lisans programlarına ve Tablo 3'teki ön lisans programlarına;



a) YGS ve varsa LYS yerleştirme puanları ve varsa sınavsız geçiş hakları,


b) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,


c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.



Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar, Tablo 3'teki kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarının sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) sınavsız olarak;



a) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,


b) Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler,


c) Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),


d) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.



Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2015-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.




KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER


a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi



b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)



c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf



d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge



e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr İnternet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayların bilgileri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.



YGS Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?


YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır (Bkz. Tablo 1F ve Şekil 6). YGS'de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir (Bkz. 9. Özel Yetenek Sınavı İle Seçme Yöntemi).



LYS Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?


LYS'de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir (Bkz. Tablo 1F ve Şekil 6). LYS'de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.



2016 ÖSYM üniversite taban puanları ve tavan puanları tablosuna haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS4-LYS1) sınavları dün ve bugün yapıldı. LYS matematik ve sosyal bilimler soruları cevapları açıklandı. LYS sınavına giren adaylar puan hesaplaması yaptıktan sonra üniversitelerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Peki 2015 yılında üniversite taban puanları nasıldı? işte en küçük ve en büyük taban puan listesi...




#2016 ÖSYM
#Üniversite taban puanları
#Üniversite tavan puanları
#LYS
8 yıl önce