|

2017 taban puanları! Üniversitelerin taban ve tavan puanları

2017 üniversitelerin taban ve tavan puanları açıklandı. LYS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM de sayısal verileri erişime açtı. İşte merakla beklenen 2017 taban puanları.

Yeni Şafak
09:30 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 9/08/2017 Çarşamba
Diğer
Üniversitelerin taban ve tavan puanları
Üniversitelerin taban ve tavan puanları

2017 yılının taban ve tavan puanları açıklandı. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hangi üniversitenin hangi bölüme en düşük kaç puanla öğrenci aldığı da belli oldu. Resmi site üzerinden üniversitelerin tüm 2017 taban ve tavan puanları açıklandı.

2017-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3)

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4)

Selçuk Üniversitesi 2017 taban ve tavan puanlarına ilişkin örnek görsel

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından
http://kamu.turkiye.gov.tr
internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

#Üniversite
#2017 taban puanları
#2017 tavan puanları
7 yıl önce