|

LYS tercih sonuçları ve sayısal verileri! Tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr’de!

LYS tercih sonuçları ve sayısal verileri paylaşıldı. ÖSYM tarafından merakla beklenen tercih sonuçları dün akşam erişime açıldı. Açıklanan sayısal verilere göre toplamda tercih yapma hakkı bulunan 1 milyon 846 bin 880 kişiden 994 bin 766 kişi tercih yaptı. Aynı zamanda üniversitelerin lisans ve önlisans bazında toplam yerleşen öğrenci sayıları da açıklandı. Sizler de tercih sonuçlarınızı sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilirsiniz. İşte LYS tercih sonuçları ve sonuçlara göre sayısal veriler...

Yeni Şafak
09:17 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:20 - 9/08/2017 Çarşamba
Diğer
LYS tercih sonuçları ve sayısal verileri
LYS tercih sonuçları ve sayısal verileri
LYS tercih sonuçları
erişime açıldı. Öğrenciler LYS tercih sonuçlarıyla birlikte tercih yaptıkları üniversitelerin taban puanlarını ve sayısal verileri de öğrenebilecekler. Henüz sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarınızı öğrenmediyseniz LYS tercih sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. İşte 2017 LYS tercih sonuçları…
ÖSYS sonuçlarına
göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri
14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında
yapılacaktır.
Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında
yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklamasına, yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve yükseköğretim programlarına yerleştirmede oluşan en küçük ve en büyük puan bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

#LYS
#LYS tercih sonuçları
#Tercih sonuçları
7 yıl önce