|

2018 Hac kura çekilişi saat kaçta? Hac kurası çekiliş saati

Hac kura çekilişi saat kaçta başlayacak sorusu cevabını buldu. 2 milyon hacı adayı görevini yapmak için bugün yapılacak olan kura çekilişini bekleyecek. Diyanet TV üzerinden de canlı olarak izlenebilecek olan 2018 Hac kura çekilişinin saati de belli oldu. Peki Hac kura çekilişi saat kaçta başlayacak?

Yeni Şafak
09:13 - 1/02/2018 الخميس
Güncelleme: 09:36 - 1/02/2018 الخميس
Diğer
2018 Hac kura çekilişleri bugün gerçekleşecek.
2018 Hac kura çekilişleri bugün gerçekleşecek.

Hac kura çekilişi için beklenen an geldi. Diyanet TV tarafından canlı yayınla yapılacak olan hac kura çekilişlerinin saati de belli oldu. Yapılan açıklamada çekilişlerin saat 11.00’de başlayacağı duyuruldu. Toplam 2 milyon 120 bin 967 kişinin katılacağı hac kurası çekimleri Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak. İşte 2018 hac kura çekilişleri.

Hac kurası sonuçları nereden öğrenilebilecek?

Vatandaşlar, kura sonuçlarına Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ya da il ve ilçe müftülüklerinden öğrenebilecekler.

Hac kura çekilişi saat kaçta hangi kanalda?

Bir diğer merak edilen soru ise 2018 hac kura çekilişinin hangi kanaldan ekranlara geleceği. Yarın tüm gözler TRT Diyanet ekranlarında olacak. Kura çekilişi saat 11:00'da başlayacak.

Hac kesin kayıtları ne zaman
?

Hac kesin kayıtları, 5-16 Şubat'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak.

Belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart'ta dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İlk hac kafilesinin 17 Temmuz'da, son hac kafilesinin 15 Ağustos'ta gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 25 Ağustos-20 Eylül'de gerçekleşecek.

Hac nasıl yapılır?

Hac ibadetinin nasıl yapıldığını resimli olarak buradan inceleyebilirsiniz.


Hac nedir, haccın farzları nelerdir?

Hac kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Hac, bir şeye yönelmek, bir yeri ziyaret etmek, bir şeyi amaçlamak anlamına gelmektedir. İslâm'ın beş esasından biri de hacca gitmektir. Hac, Kâbe'yi ve etrafındaki kutsal mekânları, hac mevsiminde, usulüne uygun olarak ziyaret etmektir.

Bu ibadeti yerine getirene hacı denir. Hac hem bedenle hem de malla yapılan bir ibadettir. Bir Müslümana haccın farz olması için şu şartların bulunması gerekir:

- Akil sağlığı yerinde ve ergenlik yaşına gelmiş olması

- Özgür olması

- Hacca gidip gelecek maddî güce sahip olması

- Hacca gitmesine engel olacak bir sağlık probleminin olmaması

- Hacca giderken kullanacağı yolun güvenli olması.

Haccın Farzları: 1. İhram 2. Kâbe'yi tavaf 3. Arafat'ta vakfe



#Hac
#Hac kuraları
#2018 Hac kura çekilişi
٪d سنوات قبل