|

Apple Watch rekor kırdı; yenisi yolda!

Apple Watch 2'ye yönelik detaylar netleşiyor. Bu defa saat üzerinden konuşabileceğiz gibi!

Yeni Şafak ve
10:03 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:04 - 14/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Apple Watch 2015'in açık ara en çok satan akıllı saati oldu. Her ne kadar Apple tarafından satış adetlerine yönelik resmi bilgilendirme gelmiş olmasa da pek çok farklı kanaldan gelen raporların hepsinin ittifak ettiği nokta Apple'ın ortalama 9 milyon akıllı saat satışı gerçekleştirmiş olduğu yönünde. Ortalama diyoruz çünkü dediğimiz gibi resmi bir açıklama yok.



Örneğin Juniper Research'ün

baktığımızda 2015 yılında küresel çapta 17.1 milyon adet saat satışı gerçekleşirken Apple Watch toplam 8.8 milyon adetle pazarın yarısından çoğunun (%52) hakimi olmuş durumda. Apple Watch'un gerisinde Gear ailesi ile Samsung gelirken Samsung'u ise Pebble izliyor. Android Wear platformunun pazar payı ise %10 seviyesinde. Android Wear'ın pastadaki görece düşük diliminin sebebi Samsung'un da Pebble'ın da saatlerinde kendi işletim sistemlerini kullanıyor oluşu. Bununla birlikte rapora göre aslında, Samsung da dahil, Apple Watch haricinde hiçbir modelin kayda değer bir başarı elde edemediğinin altını çizelim.



Tayvan'dan gelen

göre ise Apple, 2. nesil Apple Watch'un pilot üretimine bu ay içerisinde başlamaya hazırlanıyor. Hatırlarsak geçtiğimiz haftalarda saati üretecek olan Quanta firmasının başkanı da benzer bir açıklamada bulunmuş ve Apple Watch 2'nin 2016'nın 2. çeyreğinde çıkabileceğini ifade etmişti. Apple'ın da Mart ayında bir etkinlik düzenleyeceğini biliyoruz ki parçaları birleştirdiğimizde karşımıza çıkan muhtemel sonuç modelin Nisan ayında çıkabileceği.



Bu arada Apple Watch 2'nin hoparlöre sahip olacağı ve doğrudan görüşme yapabileceğimiz de belirtilenler arasında. Tabii resmi bir şey yok henüz ama yine de bu aralar kafanızda ilk nesli alma fikri varsa beklemeniz çok daha yerinde olur.



İncelemelerimizi de verelim tam olsun:











#apple
#apple watch
#akıllı saat
#iphone
#apple watch incelemesi
#ios
#iphone 6
#iphone 6s
8 yıl önce