|

Aranan listesine neşter

Hükümetin terörle mücadelede devreye soktuğu taarruz içerikli yeni konsept, olumlu sonuçlar getirdi. Bu çerçevede aranan listesinde yer alan 78 terörist liste dışı bırakıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 01:49 - 19/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Kırmızı listeden 2 terörist, mavi listeden 4 terörist, yeşil listeden 11 terörist, turuncu listeden 6 terörist, gri listeden ise 56  terörist olmak üzere toplam 78  terörist liste dışı bırakıldı.
Kırmızı listeden 2 terörist, mavi listeden 4 terörist, yeşil listeden 11 terörist, turuncu listeden 6 terörist, gri listeden ise 56 terörist olmak üzere toplam 78 terörist liste dışı bırakıldı.
Terörle mücadelede Hükümet’in devreye soktuğu “savunma değil taaruz” içerikli yeni konsept işe yaradı. Tüm yıla ve sahaya yayılan terörle mücadele operasyonları sonucunda kolluk kuvvetleri söz konusu listelerde aranan teröristlerin önemli kısmını etkisiz hale getirdi. Bu çerçevede kırmızı listeden 2 terörist, mavi listeden 4 terörist, yeşil listeden 11 terörist, turuncu listeden 6 terörist, gri listeden ise 56 terörist olmak üzere toplam 78 terörist liste dışı bırakıldı.


736 HAİN HALA ARANIYOR

İçişleri Bakanlığı’nın kamuoyu ile paylaştığı “kırmızı”, “mavi”, “yeşil”, “turuncu” ve “gri” kategoride aranan PKK-KCK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C’li toplam 736 terörist bulunuyor. Bu teröristlerden 41’i kırmızı, 73’ü mavi, 63’ü yeşil, 75’i turuncu, 485’i de gri listede yer alıyor. Son olarak yeşil listede aranan ve başına 1 milyon TL ödül konulan PKK’lı Murat Dağ Tunceli’de ölü ele geçirilmişti.

28 TERÖRİST ETKİSİZ

Ülke genelinde son bir haftada terörle mücadele kapsamında bin 187 operasyon düzenlendi. PKK’ya yardım ve yataklıktan 148, DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 75, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 575, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 24 zanlı gözaltına alındı. 4 bin 657 şüpheli yakalandı, 28 terörist etkisiz hale getirildi.


Karargah mezar oldu

Tunceli’de MİT’in, PKK’nın sığınağını tespit etmesinin ardından Jandarma Komando timlerinin 8 teröristi etkisiz hale getirmesiyle sonuçlanan operasyonun detayları ortaya çıktı. Öldürülen 8 teröristten biri olan ve arananlar listesinde yeşil kategoride bulunan 1 milyon TL ödüllü Murat Dağ’ın, 12 yıl önce örgüte katıldığı ve bölgedeki birçok eylemin talimatını veren elebaşlarından olduğu öğrenildi. 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiği sığınağın bölgede “Karargah” olarak kullanıldığı da ortaya çıktı. Kış için 2 ton gıda malzemesi depolayan teröristlerin, sığınağa kıyafet dikimi için 10 top kumaş ve 2 dikiş makinesi getirdiği de belirlendi.

#PKK
#Arananlar Listesi
#Terörist
6 yıl önce