|

DEAŞ’ın suikast planı çöktü

Türkiye’de devlet yöneticilerine suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla yakalanan DEAŞ’lı A.R. tutuklandı. Teröristin, Türkiye’de bu saldırıyı yapamadığı takdirde B planını devreye sokarak, Avrupa’daki diplomatik temsilciliklere intihar saldırısı düzenleyeceği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 01:12 - 19/12/2017 Salı
Yeni Şafak
25 Kasım'da kıskıvrak yakalanan DEAŞ'lı A.R., 6 Aralık'ta tutuklandı.
25 Kasım'da kıskıvrak yakalanan DEAŞ'lı A.R., 6 Aralık'ta tutuklandı.

Terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’de üst düzey devlet adamlarına yönelik suikast planı, hazırlık aşamasındayken önlendi. Yakalanan DEAŞ’lı terörist A.R.’nin evinde bulunan dijital verilerde, Türkiye’de başarılı olamayacağını anlayınca Almanya veya Fransa’ya eyleme gitmek için hazırlık yaptığı belirlendi. Avrupa’daki hedefinin ise konsolosluk binaları olduğu öğrenilen teröristin üzerinden konsolosluk adresleri ve bir bankanın konumunu gösteren haritalar çıktı.

KORKUNÇ PLAN ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir istihbarat doğrultusunda 25 Kasım’da DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlendi. Bir hücreye yapılan baskında Suriye uyruklu DEAŞ’lı A.R. yakalandı. Aramalarda ele geçirilen dijital veriler, korkunç planı gözler önüne serdi. DEAŞ’ın ülkede kaos çıkartabilecek düzeyde Türkiye’de devlet yöneticilerine suikast planladığı ortaya çıktı. Teröristin yakalanması ile birlikte olası saldırılar önlenirken; ülkeye yasadışı yollardan girdiği tespit edilen A.R. 6 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

B PLANINI DEVREYE SOKMUŞ

DEAŞ’lı teröristin, Türkiye’de sansasyonel eylemini gerçekleştiremediği taktirde ‘B Planı’nı devreye sokarak Avrupa’daki Başkonsolosluk ve konsolosluk gibi diplomatik temsilciliklere ve uluslararası bir bankaya yönelik intihar saldırısı planladığı ortaya çıktı. Kanlı eylemlerini hayata geçiremeyeceğini anlayan teröristin Avrupa’ya yöneldiği belirlendi. Hücrede yapılan aramalarda, Avrupa’daki başkonsolosluk, konsolosluklar ve bir bankanın çeşitli şubelerinin adreslerinin bulunduğu harita bulundu. Teröristin Almanya veya Fransa’ya dair eylem planı yaptığı belirlendi.

#DEAŞ
#Terörist
#Suikast
6 yıl önce