|

Ardahan’da hava buz

Doğu Anadolu’da karın ardından gelen soğuklar hayatı olumsuz etkiledi. Dondurucu hava buzlanmalara neden olurken, en düşük sıcaklık, Ardahan’ın Göle İlçesinde sıfırın altında 22.5 derece olarak ölçüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 21:29 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından başlayan soğuklar nedeniyle süs havuzları, şadırvanlar, nehirler, göller donmaya başladı. Bölgede en düşük sıcaklık değeri Ardahan'ın Göle İlçesinde sıfırın altında 22.5 derece olarak ölçüldü.



SAÇLARI BUZ TUTTU


Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Ardahan Göle'de 22.5, Erzincan Refahiye'de 19.6, Ardahan kent merkezinde 18, Kars'ta 8, Erzurum merkez Yakutiye'de 6, Ağrı'da 5, Erzincan'da 4 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları ise Ardahan'da 20, Palandöken'de 14, Ergan Dağında 7, Kars ve Sarıkamış'ta 4, Erzurum'da


2 santimetre olarak ölçüldü.



Hava sıcaklıklarının önemli ölçüde düşmesi nedeniyle kent merkezlerindeki şadırvan, süs havuzları buz tuttu.Ardahan'da sabahın erken saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşların kaş ve kirpikleri buz tuttu. Erzurum'da törenlerin yapıldığı Atatürk Heykeli'nin önündeki süs havuzu da buz tuttu. Ayrıca camilerin önündeki şadırvanlar da buzla kaplandı.





OKULA AİLELERİYLE GİTTİLER


Uzak yoldan okula yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrenciler de zor anlar yaşadı. Birçok okulda zorunlu olmadıkça öğrencilerin dışarı çıkmalarına izin verilmedi. İlkokul öğrencilerinin çoğu da ailelerinin desteği ile okula gitti. Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan yazılı açıklamada ise soğuklardan dolayı yollarda buzlanma meydana geldiğine dikkat çekildi.


#Ardahan
#Soğuk Hava
#Kar
7 yıl önce