|

Faiz gemiyi karaya oturttu

Kaynak israfı ve yüksek faiz nedeniyle "geminin karaya oturduğunu" belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, üretime yönelmek gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/08/2001 Pazar
Güncelleme: 17:02 - 15/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomi şu anda borsa, döviz, faiz üçgeni arasında sıkışmış kaldığını, krizde çıkışın ise ancak reel sektörün sıkıntıların giderilmesiyle bulunabileceğini söyledi. Çıktığı İç Anadolu gezisi kapsamında Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareten Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ağır bir ekonomik kriz yaşadığını, iç piyasada ticaretin durduğunu ve ihracatın da istenilen düzeyde olmadığını ifade etti. Kaynak israfının yanında, iç ve dış borç faiz oranlarının yüksekliği nedeniyle "artık denizin bittiğini ve geminin karaya oturduğunu" belirten Hisarcıklıoğlu, ekonomik değerlerin üretime bağlanması gerektiğini söyledi.



'Kaynaklarımız yeterli'


Türkiye'nin içinde bulunduğu krizden kurtulması için kendi kaynaklarının yeterli olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Bizim dünyanın hiç bir ülkesinden bir kaynağa ihtiyacımız yok. Kendi söylentilerimizle, yaklaşık 150 milyar dolar para yastık altında. Bu kaynağın sadece 20 milyar dolarını tekrar piyasaların içine sokabilirsek, bu sıkıntıların hepsini aşarız" dedi.



#Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
#TOBB
#Rifat Hisarcıklıoğlu
#Kaynaklarımız yeterli
#Faiz
23 yıl önce