|

Fedakâr öğretmenlerden ücretsiz kurs

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu'nda görev yapan fedakar karı koca öğretmenler, ders saati dışında okulun 6. ve 7. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak ebru sanatını öğretiyorlar. Öğrenciler ebru kursuyla okullarını daha çok sevdiklerini söylüyorlar.

Yeni Şafak
12:09 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 17/02/2016 Çarşamba
IHA

Haftada 3 gün ebru kursu veren görsel sanatlar öğretmeni Zeynep Şanlı, aynı okulda görev yapan beden eğitimi öğretmeni eşi İrfan Şanlı ile birlikte ders saati sonrası tüm zamanlarını öğrencilerine ayırıyorlar. Öğrenciler ile veliler, okulda ücretsiz olarak verilen kurstan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.



Özverili çalışmalarından dolayı fedakar öğretmenlere teşekkür ettiğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ağa, kursun pazartesi, salı ve çarşamba günleri okulda verildiğini ve ders saati sonrası yapılan kursun birer saat olduğunu, kursun tamamen ücretsiz düzenlendiğini ifade etti.




Veliler ve öğrenciler durumdan memnun


Çocuklarının ebru kursuna katıldığını kaydeden velilerden Amine Koldaş da, katkılarından dolayı öğretmen çifte teşekkür etmek istediğini söyleyerek, kızının okul sonrası evde de severek ebru sanatıyla uğraştığını belirtti. Ebru kursuna katılmaktan dolayı çok sevinçli olduğunu dile getiren 6. sınıf öğrenci Zehra Gültekin ise, bu tür etkinliklerle okulu daha çok sevdiklerini söyledi. Okulun açılmasıyla birlikte ebru kursuna katıldıklarını belirten 7'nci sınıf öğrencisi Elif Medine Kılıç, “Kursa katılarak hem kendimizi geliştiriyoruz hem de derslerin stresini atıyoruz. Böyle bir imkan sundukları için Zeynep öğretmenimize çok teşekkür ederiz. Haftada 3 gün düzenlenen ebru kursu, ders sonrası günde bir saat sürüyor. Kursa 6'ncı ve 7'nci sınıf öğrencilerinden 30 arkadaşımız katıldı. Yıl sonunda sergi açmayı planlıyoruz" dedi.

#Zeynep Şanlı
#İRfan Şanlı
#ebru
#ebru kursu
#Bitlis
#Tatvan
8 yıl önce