|

Galaxy S7 Edge: Tüm özellikler ve kavisin sırrı

Android dünyasının yeni kralına yönelik 'resmi bilgiler' yayımlandı.

Yeni Şafak ve
01:32 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 3/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Samsung'un 21 Şubat'ta tanıtıp, 11 Mart'ta da satışa sunacağı Galaxy S7 serisinin kavisli ekranla gelecek Edge versiyonuna yönelik ilk resmi bilgiler yayımlandı. Resmi diyoruz çünkü doğrudan Samsung'un sitesinde yayımlandılar.



İlk olarak modelin isminin Galaxy S7 Edge olacağının onaylandığını söyleyelim. Gerçi biliyorduk zaten ama resmi onaydan da geçmiş oldu.



Gelelim asıl önemli detaylara:



Bildiğimiz gibi kavisli ilk nesil olan Galaxy S6 Edge ile onu takiben çıkan 5.7-inç'lik ağabeyi Edge+'ın kavisli ekran formu tasarımsal açıdan son derece şık ve estetik bir görünüm arz ediyor olsa da iş işlevselliği geldiğinde aynı şeyi söylemek mümkün değil.



Açalım biraz:



  • Kenardan çektiğimiz vakit açılan Edge ekranı bize sadece iki bölme sunuyor. Bu bölmelerin ilkine favori kişilerimizi diğerine de favori uygulamalarımızı kısayol olarak atayabiliyoruz. Tabii istersek tekini yahut ikisini birden pasif hale getirebiliyoruz. Bunun haricinde telefonun ekranı kapalıyken parmağımızı alttan üste kaydırarak açabildiğimiz bilgilendirme ekranı ile gece ekranı özellikleri ve bir de kişilere farklı renkler atayarak telefonumuz çaldığında -eğer ters duruyorsa- artık hangi rengi atamışsak Edge ekranının o renkte parlaması olayı var.





Gerçi böyle yazınca sanki epey bir şey sunuyormuş gibi geliyor ama işin aslı öyle değil. Hatta şahsen kendi kullandığım model de bu olduğu için Edge ekranını tamamıyla kapattığımı söylersem demek istediğim anlaşılır. Dediğim gibi şu haliyle sadece tasarımı şık.






İşte Android 6.0 güncellemesiyle birlikte, Edge ekranı da oldukça işlevsel nitelikler kazanacak imiş. Yani yeni gelecek S7 Edge ile selefleri olan S6 Edge ve Edge+'tan bahsediyoruz.



Samsung Mobil'in geliştirici sayfasında yayımladığı, geliştiricilere Edge ekranına yönelik uygulamaları nasıl geliştireceklerini anlatan, bilgilere baktığımızda karşımıza şunlar çıkıyor:



Edge Ekranı Tipi:


Mevcut 'dar tip' formuna ek olarak alttaki fotoğrafta açıkladığımız 'geniş tip' özelliği eklenmiş.







Edge Ekranı İşlevselliği:


Mecut 'hızlı geçiş' özelliğine ek olarak 'hızlı bakış' ve 'hızlı kontrol' özellikleri eklenmiş.








Sayfaya

erişebilir, dokümanı ise

indirebilirsiniz.



Hem buna hem de standart S7'ye yönelik tüm bilgileri aşağıdaki haberimizde verdiğimizden teknik detayları vs. bir kez daha tekrar etmiyoruz:









#samsung
#akıllı telefon
#android
#galaxy s7
#galaxy s6 edge+
#galaxy s6 edge
#galaxy s6
#galaxy note 5
#galaxy s7 edge
8 yıl önce