|

Kan kitiyle yaraları sarılacak

Suriye’de çatışmalarda yaralanan pek çok vatandaş yeterli sağlık malzemesi bulunmadığı için hayatını kaybediyor. Yeryüzü Doktorları, sağlık hizmetlerinin çöktüğü bölgeye, yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere 3 bin 900 kan durdurucu kit gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2014 Pazar
Güncelleme: 01:43 - 23/11/2014 Pazar
Diğer

Yeryüzü Doktorları, Hayrat İnsani Yardım ve Kızılay işbirliğiyle sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi ilaç sıkıntısının yaşandığı Suriye’ye 3 bin 900 adet kan durdurucu kit gönderdi.  


30 MİLYON TL YARDIM GÖNDERİLDİ

Çatışmalar nedeniyle sağlık, eğitim, güvenlik gibi kamu hizmetlerinin verilemediği ülkede sağlık malzemesi yetersizliği ve ilkyardım bilgisi eksikliğine bağlı olarak çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Yeryüzü Doktorları çatışmaların başladığı günden itibaren bölgeye, 30 milyon TL’nin üzerinde sağlık yardımı gerçekleştirdi.


AMAÇ, ÖLÜMLERİ AZALTMAK

Yeryüzü Doktorları'nın, Kızılay işbirliği 3 bin 900 adet kan durdurucu kiti Suriye'ye gönderecek olması bölgede sevinçle karşılandı. Halen bölgede çatışmalarda yaralanan çok sayıda insan yeterli sağlık malzemesi bulunamadığı için kan kaybı ve benzer nedenlerden hayatını kaybediyor. 


SİVİLLER TEDAVİ EDİLECEK

Bunun önüne geçmek için Kızılay’ın Gaziantep’teki depolarından alınan kan durdurucu kitler, Suriye’ye sevk edilmek üzere Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine gönderildi. Kan durdurucu kitler buradan Suriye’nin içinde bombardımandan etkilenen bölgelere dağıtılarak sivil vatandaşların yaralarının tedavisinde kullanılacak.


Cumhurbaşkanı’ndan adaşına hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İnegöl ilçesinde 27 Ekim’de dünyaya gelen, kendisiyle aynı ad ve soyadı taşıyan bebeğe gönderdiği altın, Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından yakasına takıldı. Baba Tuncay Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mutlu anlarını paylaşmalarından dolayı teşekkür etti.

#cumhurbaşkanı
#recep tayyip erdoğan
#gaziantep
#yeryüzü doktorları
#suriye çatışmalar
9 yıl önce