|

Kırımoğlu'nu Kırgızistan'a sokmadılar

Kırım Tatarları'nın manevi lideri olarak kabul edilen ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun Kırım Tatarları Danışmanı olan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te havaalanında polis tarafından üç saat boyunca alıkondu.

Yeni Şafak
14:47 - 2/06/2015 вторник
Güncelleme: 14:55 - 2/06/2015 вторник
DHA

Kırım Tatarları'nın manevi lideri olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi'nin önceki başkanı, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun Kırım Tatarları Danışmanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te havaalanında polis tarafından üç saat boyunca alıkondu. Kırımoğlu,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin uluslararası bir konferansa katılmak için gittiği Bişkek'te, danışmanı ve Kırım Tatar Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov'la birlikte, üç saat boyunca alıkonduğunu belirtti.



Özür dilediler


Konuyla ilgili olarak Kırım Haber Ajansı'an da açıkama yapan Kırımoğlu, havaalanında karşılaştıkları bu durumun, "Kırgızistan'a hükmeden ve nerede bulundukları bilinen kişilerin işi" olduğunu söyledi. Kırımoğlu, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı ikinci bir açıklamada, Ukrayna'nın diplomatik girişimleri sonucunda kendilerinin Kırgızistan'a girişine izin verildiğini, Kırgız makamlarının Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na olaydan ötürü özür dilediklerini ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ise, benzer bir durumun tekrarlanmaması için konuyu yakın takibe aldıklarını belirtti.

#Kırım
#Kırımoğlu
#Kırgızistan
#Ukrayna
9 лет назад