|

Maraton başlıyor

Üniversiteye girişte ilk aşama YGS başvuruları bugün başladı ve 20 Ocak’a kadar devam edecek. 13 Mart Pazar günü yapılacak sınavın sonuçları 25 Mart’ta açıklanacak.

Yeni Şafak ve
06:00 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:27 - 6/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), başvuru dönemi bugün başladı. Bir ortaöğretim kurumunda örgün eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylar, başvurularını kendi okullarında yapabilecek. Kendi okulu başvuru merkezi olmayan adaylar ise okul müdürü tarafından ÖSYM'nin belirlediği başvuru merkezine yönlendirilecek. Açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan, var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş başvuru merkezlerinde yapacak. Adayların, daha sonra sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlamaları gerekiyor.



KAYIT BİLGİLERİ SAKLANMALI


Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı veya banka kartı ile başvuru süresi içerisinde yatırılacak. Başvuru sırasında her adaya şifre verilecek. Bu şifre adayın kendisine özgü olacak. Adayın, başvuru bittikten sonra Aday İşlemleri Sistemine (https:// ais.osym.gov.tr) girerek bu şifreyi sadece kendisinin bildiği ve başkası ile paylaşmayacağı bir şifre ile değiştirmesi gerekiyor. Ayrıca, ÖSYS, öğrencilerden sınavın diğer aşamalarında gerekebileceği için de kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinerek saklamalarını istedi.



Kılavuz yayında


ÖSYM, internet sitesinde, sınava girecek adayları başvuru, sınav öncesi, anında ve sonrasında yapacakları konusunda bilgilendirmek için “2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Aday El Rehberi” yayınlandı. Kılavuza, “http://www.osym.gov.tr” internet adresinden ulaşılabilecek. Tüm bilgi değişiklikleri başvuru merkezlerinden veya aday tarafından bu adresten bireysel olarak yapılacak. Adayların, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kuralları ve işlemlerin ayrıntılı belirtildiği kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Başvuru işlemleriyle ilgili ayrıntılı tüm bilgiler kılavuzda yer alıyor.



Baraj puanı 150 oldu


ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimine göre YGS, 13 Mart'ta yapılacak. Bu yıl adaylar için bir yenilik yapılarak, sınav sonuçlarını açıklama takvimi de belirlendi. Buna göre, YGS sonuçları, 25 Mart 2016'da açıklanacak. Ayrıca, YÖK, ön


lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girişte kullanılan 140 baraj puanının 150'ye çıkarılması kararı aldı.






#Yükseköğretime Geçiş Sınavı
#ygs
#ygs başvururı
8 yıl önce