|

MEB 2016 Öğretmenlerin il içi yer değiştirme atama sonuçları sorgula

2016 Yılı İl içi yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerin atama sonuçları açıklanıyor. Öğretmenlerin heyecanla beklediği atama sonuçları ile ilgili bilgileri haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında il içi yer değiştirme atama sonuçları bazı illerde açıklandı.

Yeni Şafak
19:50 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:24 - 2/06/2016 Perşembe
Diğer

2016 Öğretmenlerin il içi yer değiştirme atama sonuçlarını görmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen takvime göre, öğretmenleri il içi yer değiştirme atama sonuçları 6 Haziran tarihinde yapılacak. Başvuruda bulunan öğretmenler sonuçlara Mebbis ya da ikgm.meb.gov.tr adresinden erişebilecekler. Öğretmenlerin il içi yer değiştirme atama sonuçları ile ilgili detaylı bilgileri meb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. İşte ayrıntılar.



öğrenmek için tıkla



MEB'in daha önce açıkladığı takvime göre sonuçlar 6 Haziran'da açıklanacak. Ancak bazı iller bugünden itibaren sonuçları açıklamaya başladı.



İl İçi atama sonuçlarını, öğrenmek istediğiniz ilin ismini istanbul.meb.gov.tr şeklinde yazarak öğrenebilirsiniz.



İl içi Yer Değiştirmeler Belli Olmaya Başladı(Mebbis Kaynaklı)


Mebbis atama kadrolu öğretmen tayin listesi tc yı gırın kurum kodu ile öğrenebiliyorsunuz....



1. adım: mebbis okul sayfasına idareci arkadaş giriyor.



2. adım: kadrolu atama modülüne giriş.



3. adım: Norm İşlemleri - Kurumda bulunan personel listesi



4. adım: Branş seçiyoruz



Ve ataması çıktıysa eğer inhalı ayrılan:1 inhalı atanan:1 yazması gerekiyor.



Burada 0 - 0 yazıyorsa atama çıkmamıştır.



Öğretmenlerin mazaret ve özür durumlarına bağlı nakil işlem takvimi meb tarafından kısa bir süre önce açıklandı.Buna göre Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan yer il içi ve il dışı yer değiştirme başvuruları (MEB) Milli Eğitim Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, MEB'e bağlı kurumlarda görevli öğretmenlerin il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılacak. Öğretmenlerin aile birliği, sağlık ve can güvenliği gibi mazeretlerinden dolayı yer değiştirmeleri için birinci aşama başvuruları 20- 26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen başvuruların sonucu 6 Haziran tarihinde açıklanacak. Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2016 yılı il içi ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri aşağıda yer alan takvime göre yapılacak.Sonuçlar mebbis sistemine kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılarak öğrenilecek.



2016 ÖĞRETMEN İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU TAKVİMİ


iL içi ve il dışı yer değiştirme ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru şöyle; Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2016 yılı il içi ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri aşağıdaki belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.



Başvuruların alınması: 20-26 Mayıs



Atamaların yapılması: 06 Haziran 2016



İlişik kesme işlemleri: 17 Haziran



İLLER ARASI İSTEĞE VE ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER



Başvuruların alınması: 16-22 Haziran



Atamaların yapılması: 27 Haziran



İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran




GENEL AÇIKLAMALAR


1. Bölge hizmetine bağlı yer değiştirme yükümlülüğü bulunanlar hariç olmak üzere, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik kapsamında bulunan personelden (Ambar Memuru, Aşçı, Ayniyat Saymanı, Bekçi, Bilgisayar İşletmeni, Hemşire, Hizmetli, Hizmetli (Döner Sermaye), Kaloriferci, Memur, Programcı, Psikolog, Şef, Şef (Özelleştirme), Şoför, Teknisyen Yardımcısı, Teknisyen, Usta Öğretici, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni.) bulundukları kurumda 31 Mayıs tarihi itibarıyla kesintisiz en az üç yıl görev yapanların il içinde isteğe bağlı olmak üzere yer değiştirme başvuruları alınacaktır.



2. Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevli olanlar ile aylıksız izinli olanlar da il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.



3. İl içi isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunan personellerin atamaları, tercihleri de dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne göre yapılacaktır. 4. Hizmet süresinin eşit olması hâlinde halen bulunduğu kadrodaki hizmet süresi fazla olana öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması durumunda ise kura yoluna başvurulacaktır.



5. Soruşturma sonucu görev yeri değiştirilen personel aradan 4 yıl geçmeden soruşturma geçirdiği okul/kurum/ilçeyi tercih edemeyecektir.



6. Hizmet süresinin hesabında 31 Mayıs 2016 tarihi esas alınacaktır.



7. Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkinYönetmeliğin “Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması” başlıklı bölümünün 9.maddesine göre, gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında Valiliğimizce yasal işlem yapılacağı hususunun başvuru sahiplerince bilinmesi gerekmektedir. Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması durumunda birinci derecede sorumlu; Aday, Kurum



Müdürlüğü ve/veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür.



8. Gerekli şartları taşımadığı hâlde başvuruda bulunanlar ile bu başvuruların incelenmesi, değerlendirilmesi ve onaylanmasından sorumlu bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.



BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI


1. Başvurular ekteki “Başvuru Formu” doldurularak yapılacaktır.



2. Başvuru Formu eksiksiz olarak doldurulacaktır.



3. Bulunduğu Kurumdaki Hizmet Süresi, Bulunduğu Kadrodaki Hizmet Süresi ve Toplam Hizmet Süresi alanları 31 Mayıs tarihi itibarı ile hesaplayarak gün, ay, yıl olarak doldurulacaktır.



4. Başvuruda en fazla 10 kurum tercihinde bulunulabilecektir.



5. Atamaya esas bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İli Taşra Teşkilatı Personeli İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu'ndaki bilgilerdir.



6. Başvuru bilgilerindeki hatalardan ve eksikliklerden dolayı oluşabilecek her türlü olumsuzluk durumunda tüm yasal sorumluluk öncelikle “Bilgilerimin tam ve doğru olduğunu, aksi takdirde başvurumun geçersiz sayılacağını kabul ederim” beyanında bulunan personele ait olacaktır.



7. Başvuru işlemini tamamlamak için Başvuru Formu imzalanarak, Hizmet Belgesi ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecektir.



BAŞVURULARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR


1- Başvuru takvimi dışında, (Belirtilen takvim dışında başvuru kabul edilmeyeceğinden herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesi için yazımızın İlçenize görev yapan tüm taşra teşkilatı personeline imza karşılığı duyurulması gerekmektedir.)



2- Gerekli şartları taşımadan,



3- “Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İli Taşra Teşkilatı Personeli İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu” dışında bir belgeyle,



4- Asılsız, gerçeğe aykırı, yanlış bilgi ve belgeyle,



5- Posta yoluyla,



6- İstenilen bilgileri eksik/yanlış doldurarak, 7- “Başvuru Formu” imzalanmadan / onaylanmadan,



8- Vekâlet olmadan başkasının adına,



9- İlçe ve İl onayından geçmeden, yapılan başvurular işleme alınmayacak, geçersiz sayılacaktır.



İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER


1. 2016 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeli İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme sürecinin başladığı, yer değiştirme başvuru ve atama iş ve işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanan 2016 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeli İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda yapılan açıklamalar çerçevesinde yürütüleceği İlçe personeli ile İlçe okul kurumlarında görevli tüm personele duyurulacaktır. 2. İlçe millî eğitim müdürünün veya görevlendireceği şube müdürünün sorumluluğunda atama alanında yetkin, yeterli sayıda personel görevlendirilerek, Başvuru Formları ve eklerinin kontrolü yapılacaktır.



3. İl içi yer değiştirme başvurusunda bulunan personelin Başvuru Formu ve Hizmet Belgeleri incelenerek bilgileri kontrol edilerek bilgilerinde / belgelerinde eksiklik görülenlerin eksik bilgi ve belgelerinin başvuru süresi içinde tamamlanması sağlanacaktır.



4. Başvuru Formu ve Hizmet Belgesi başvuru sahibi tarafından imzalanmış olacaktır.



5. İl içi yer değiştirme başvurusunda bulunan personelden gerekli şartları taşıyanların başvuruları kabul edilecektir.



6. Gerekli şartları taşımadığı halde başvuruda bulunanların başvuruları reddedilerek ilgililere bilgi verilecektir.



7. Yer değiştirme işlemlerindeki tereddütlerin giderilmesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğünün İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Personel Atama Birimi yetkilileriyle iletişim kurulacaktır. Hiçbir şekilde personeller sorunlarının giderilmesi yönünde İl Millî Eğitim Müdürlüğüne yönlendirilmeyecek, tereddütlerin giderilmesi konusunda ilçe millî eğitim müdürlükleri yetkililerince telefon, e-posta ile gerekli girişimlerde bulunulacaktır. 8. Başvuruların bitimini müteakip, İlçeniz/okul/kurumlarında görevli olup bu kapsamda başvuruda bulunan personellerin başvuru evrakları sorumlu Şef tarafından üst yazı ekinde 24/05/2016 Salı günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Şubesi Personel Atama Birimine elden teslim edilecektir.



BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER


1. Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İli Taşra Teşkilatı Personeli İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu ( Başvuran personel tarafından imzalanmış, Kurum Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmış olacaktır. )



2. Hizmet Belgesi (Aday tarafından “Okudum, Hizmet Belgemdeki tüm bilgilerin doğruluğunu onaylıyorum.” yazılıp imzalanmış ve güncel olmalıdır.)



ATAMALAR


1. Tercihler bölümünde en fazla 10 kuruma atanmak üzere tercihte bulunulabilecektir.



2. Atamalar hizmet süresi üstünlüğü ve tercih önceliği kriterlerine göre yapılacaktır. Hizmet süresinin eşit olması hâlinde halen bulunduğu kadrodaki hizmet süresi fazla olana öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması durumunda ise kura yoluna başvurulacaktır.



YER DEĞİŞTİRME İŞLEMİNİN İPTALİ


Bu şekilde görev yerleri değiştirilenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak yer değişiklikleri gerçekleştikten sonra Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamalar iptal edilebilecektir.



#MEBBİS
#2016 Öğretmenlerin il içi yer değiştirme sonuçları
#atama sonuçları
#MEB
#Tayin
8 yıl önce