|

Merkel: Türkiye ile yeni fasıllar açılmasın

Daha önce yaptığı "Türkiye ile müzakereler dondurulmamalı" açıklamasıyla dikkat çeken Merkel, bu sefer Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinde yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
11:15 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:20 - 30/11/2016 Çarşamba
Reuters
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu söylediği bildirildi.



Merkel partisi muhafazakar Hıristiyan Demokratların parlamento toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye ile AB arasında yeni müzakereler açılmamalı" dedi.



Alman gazetesi Bild'in toplantısında bulunan kaynaklara dayandırdığı haberde, Merkel'in bu açıklamasının Türkiye-AB arasındaki görüşmelin fiilen bittiği anlamına geldiği iddia edildi.



Habere göre Merkel, bu duruşun, partinin Türkiye konusundaki tutumunu soran seçmenlere de iletilmesini istedi.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, AB defterinin "henüz kapanmadığını" fakat Ankara'nın başka ortaklarla başka seçenekleri olduğunu söyledi.


  • Avrupa Parlamentosu geçtiğimiz hafta Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası "orantısız" tepki verdiğini belirterek AB üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören ve bağlayıcı olmayan bir öneriyi 37'ye karşı 479 oyla kabul etmişti.
  • Erdoğan eğer AB üyelik müzakerelerinin hızlandırılması ve Türklere vizesiz seyahat vaatlerini yerine getirmezse, göçmenlerin Türkiye'den Avrupa'ya gidişlerinin engellenmesini öngören anlaşmanın iptal edilebileceğini söylemişti.










#Türkiye
#Avrupa
#AP
#Merkel
7 yıl önce