|

Opera'dan Microsoft'a misilleme

Micorosft Edge'in batarya performansına dair yayınladığı videosuna Opera'dan yanıt geldi. Opera, yayınladığı fotoğraf ile kendi tarayıcılarının daha tasarruflu olduğunu iddia ediyor.

Yeni Şafak
14:17 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 23/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Opera, batarya tasarrufu konusunda en iyi tarayıcının kendileri olduğunu iddia etti.
Opera, batarya tasarrufu konusunda en iyi tarayıcının kendileri olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un yayınladığı video çok konuşulmuştu. Yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge'in YouTube hesabından yayınlanan videoda eşdeğer 4 laptop yan yana konmuştu. Bu bilgisayarlar üzerinde Chrome, Edge, Opera ve Firefox tarayıcıları açılarak, hangi tarayıcının batarya dostu olduğu tespit edilmek istenmişti.





Söz konusu videoda, Microsoft Edge 7 saat 22 dakika ile zirvede yer alıyor. Ardından 6 saat 18 dakika ile Opera geliyor. Sonrasında 5 saat 9 dakika ile Firefox, 4 saat 19 dakika ile de Chrome. Videoya göre Chrome'un tam bir batarya canavarı olduğu sonucu çıkarılmış, Edge'in ise batarya dostu olduğu vurgulanmıştı.



Bu videonun yayınlanmasının ardından Opera cephesinden bir cevap geldi. Esasen Microsof'un sonuçlarına göre Opera oldukça iyi bir konumda yer alıyor. Fakat yine de cevap verme gereği duymuşlar. Zira Opera, zirvede kendilerinin olması gerektiğine inanıyor.





Opera tarafından yapılan teste göre Chrome'un 2 saat 54 dakika yine son sırada yer aldığını görüyoruz. Lakin bu kez kendinden sonra gelen rakibiyle arasında uçurum yok. Zira Microsoft Edge'in 3 saat 12 dakikalık bir performans sunduğu görülüyor. Batarya tasarruf moduyla kullanılan Opera ise 3 saat 55 dakikalık performansla zirvede yer alıyor.



Batarya tassaruf modu: Opera'nın geçtiğimiz aylarda duyurduğu bu özelliği, tarayıcının performansını azaltıyor. Kare hızı 30 FPS'ye iniyor ve arka planda sekmeler güncellenmiyor. Reklam önleme hizmeti de pil ömrüne katkı sağlıyor. Böylece Opera'nın bu modu büyük ölçüde tasarruf sağlıyor.





#Chrome
#Opera
#Microsoft Edge
#Batarya performansı
8 yıl önce