|

Tramvay saldırısında kurbanlardan biri antrenör

Hollanda polisi, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı. Utrecht polisi saldırıda yaşamlarını yitirenlerin 19 yaşında bir kadınla, 28 ve 49 yaşlarındaki iki erkek olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
15:45 - 19/03/2019 Salı
Güncelleme: 16:07 - 19/03/2019 Salı
Diğer
Tanış ile gözaltına alınan diğer iki kişinin sorgusu sürüyor.
Tanış ile gözaltına alınan diğer iki kişinin sorgusu sürüyor.

Hollanda polisi, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Hollanda Savcılığı ise saldırı ile ilgili olarak "terör şüphesinin araştırıldığını" açıkladı. Buna gerekçe olarak da, Tanış'ın olay sonrası kaçtığı otomobilde bulunan bir mektup ve diğer bazı bulgular gösterildi.

Tanış ile gözaltına alınan diğer iki kişinin sorgusu sürüyor.


Hollanda'nın AD gazetesi hayatını kaybedenlerden 19 yaşındaki kişinin bir kafeterya çalışanı, 49 yaşındaki 3 çocuk babası kişinin ise DESTO adlı amatör futbol kulübünün antrenörü olduğunu duyurdu.

  • Saldırıda yaşamını yitirenlere ve yakınlarına saygı amacıyla Hollanda'daki resmi dairelerde Salı günü bayraklar yarıya indirildi.

Saldırının nedeni hala bilinmiyor

Saldırının düzenlendiği 24 Ekim Meydanı'na da, Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen ve Utrechtliler tarafından çiçek bırakıldı.

Hollanda hükümetine ve medyasına göre saldırının nedeni hala bilinmiyor.

Zanlı Gökmen Tanış'ın hırsızlık, tehdit, ateşli silah bulundurma ve tecavüz gibi birçok suçtan sabıkalı olduğu öne sürülüyor.

#Gökmen Tanış
#Hollanda
#Saldırı
#tramvay saldırısı
5 yıl önce