|

1 numara öldürüldü

Hizbullah’ın 'hayalet' lakaplı komutanı Mustafa Bedrettin, Suriye’de muhaliflerce öldürüldü. Hasan Nasrallah’tan sonra hareketin ikinci lideri olarak bilinen Bedrettin, örgütün Suriye iç savaşındaki kanlı operasyonlarının sorumlusuydu. İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında ise toplantı halindeki 16 Nusra Cephesi komutanı hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
03:00 - 14/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:04 - 14/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriyeli muhaliflerin Genelkurmaybaşkanı Ahmed Barri, Şam'da öldüğü açıklanan Hizbullah'ın Suriye saha komutanı Mustafa Emin Bedreddin'i kendilerinin öldürdüğünü açıkladı. Hizbullah ve Esed kanadından yapılan açıklamada saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiğini iddia etmişti.Zülfikar kod adlı Hizbullah komutanı Mustafa Emin Bedreddin 2 yılı aşkın süredir Suriye'de görev yapıyordu. Aynı zamanda Hizbullah'ın tüm dış operasyonlar sorumlusu da olan Bedreddin'in Cuma gece yarısı muhalif gruplar tarafından Şam Uluslararası Havalimanı bölgesine düzenlenen füze saldırısı ile öldürüldüğünü açıklayan Barri," Mustafa Bedreddin bize karşı savaşıyordu. Ve olduğu nokta bizimle mücadele verdiği yerdi, İsrail vurdu iddiası sadece İslam dünyasını aldatma ve ölen sahsı kahramanlaştırma girişimidir" dedi.



GERÇEĞİ DEĞİŞTİREMEZLER


Yeni Şafak ' a konuşan General Ahmed Barri Lübnanlı yetkililer dün ve bu sabah İsrail yönünden hiç bir hava hareketliliği yaşanmadı açıklamasına dikkat çekerek, "Mustafa Bedreddin bizim mücahidlerimiz tarafından öldürüldü bunu ne kadar gizlemeye çalışsalarda bu gerçeği degistiremezler" dedi.Sam'in Doğu Guta bölgesinde savaşan Ceysul İslam, Feylak er Rahman, Seyf eş Şam ve Ecnad eş Şam el İslamiye Tugayları tarafından vurulan noktada öldüğünü bu bölgede yaşanan hareketliliğin muhalifler tarafından sürekli takip edildiğini ve Hizbullah'ın önemli merkezlerinin de yakın noktalarda olduğunu bildiklerini kaydetti.



ARANIYORDU


1961 doğumlu Mustafa Bedreddin uluslarası mahkemeler tarafından 2005 yılındaki Hariri suikastı ve 1984 yılında Kuveyt'te Fransız ve ABD askerlerinin öldürüldüğü saldırının tertipcileri arasında yer aldığı iddiasıyla aranıyordu. Bedreddin 1996 yılında Suudi Arabistan'nin Kubar bölgesinde ABD askerlerine karşı düzenlenen bombalı saldırının da faili olarak gösteriliyor. Mustafa Bedreddin Irak Hizbullah'ni kuran isim olarakta biliniyor.Bedreddin ayrıca Irak ve Suriye'de gerçekleşen birçok sunni katliamını planlayan ve uygulayan komutan olma özelliği de taşıyor.



#Hizbullah
#Mustafa Bedrettin
#Suriye
8 yıl önce