|

12 yıl sonra çıkınca sınırdışı edilecekler

Almanya'da yaşlı bir Alman'ı döverek ağır yaralayan ve 12 yıl hapis cezası alan Türk genci Serkan A.'nın, cezası bitince sınırdışı edileceği kararı ülkede büyük tartışma başlattı

Berlin
00:00 - 9/05/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:32 - 9/05/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
12 yıl sonra çıkınca sınırdışı edilecekler
12 yıl sonra çıkınca sınırdışı edilecekler

2007 yılında Almanya'da işledikleri bir suç yüzünden ağır hapis cazası alan, Almanya'da doğup büyümüş Türk genci Serkan A. ile arkadaşı Yunan Spyridon L'nin hapisten çıktıktan sonra sınırdışı edilmeleri için girişim başlatıldı. İki saldırgan 2007'nin Aralık ayında bir metro istasyonunda kendilerine sigara yasağını hatırlatan 76 yaşındaki emekli Alman Hubertus N.'yi döverek ağır yaralamışlardı. Güvenlik kameralarının görüntülediği olay ülkede büyük bir öfkeye yol açmıştı. Son olarak Sarkan A. 12, Spyridon L. 8, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bu kez cezaları bittikten sonra zorla ülkelerine gönderilecek olmaları tartışma yarattı.

Serkan A. ve Spyridon L. kendilerine verilen cezayı Almanya'nın en üst mahkemesinde temyiz etmişlerdi. Ancak Alman yargıtayı, alt mahkemenin verdiği kararı onayladı. Bu karardan sonra harekete geçen Almanya'nın Bavyere eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann, "Şimdi Münih Yabancılar Dairesi derhal harekete geçerek sınırdışı etme işlemlerini başlatmalı" dedi. Münih Yabancılar Dairesi de “sınırdışı etme işlemleri için gerekli belgelerle birlikteharekete geçtiklerini” açıkladı.



15 yıl önce