|

7. madde tek çare

Annan Planı'nın akim kaldığını belirten Suriye Ulusal Konseyi,, acilen BM Güvenlik Konseyi'nin 7. maddesinin uygulanmasını istedi.

Aa
00:00 - 18/07/2012 Çarşamba
Güncelleme: 10:15 - 18/07/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
7. madde tek çare
7. madde tek çare

Ulusal Konseyi temsilcileri, düzenledikleri basın toplantısında, New York'a Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyelerini Suriye hakkında bilgilendirmek için geldiklerini, özellikle Rusya temsilcisine, Esed rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddeti anlattıklarını söyledi.


Suriye Ulusal Konsey üyesi Najib Ghadbian, 'Rusya'dan pozitif anlamda bir umut beslemiyoruz. Güvenlik Konseyi'nde Rus temsilci dışında İngiliz ve Fransız temsilciler ile görüştük. Eğer Güvenlik Konseyi'nden bir sonuç alamayacağımıza inanırsak Birleşmiş Milletler dışında başka çözüm seçeneklerini araştırırız. Acilen Suriye halkının rejimden korunması lazım' diye konuştu.


Ulusal Konsey üyesi George J. Netto da 'Biz BM Güvenlik Konseyi'nin misyonunu uzatmasını istemiyoruz, bu safhadan sonra ancak 7. maddenin uygulanması ölümlerin azalmasına katkı sağlayacaktır. Rusya bu konuda önce Annan Planı dahil uluslararası duruşu desteklemeli. Suriye Rejimi'nin tavrı Annan Planı'nı uygulanmaz hale getirdi. Eğer 7. madde de veto edilirse biz başka çözüm yollarına yönelmek zorunda kalırız. Bu da uluslararası camia dahil herkes için daha ağır bir yük getirecektir' dedi.


12 yıl önce