|

8 yaşındaki çocuğun Trump korkusu ABD ordusunu ayağa kaldırdı

ABD’de yaşayan Müslüman bir ailenin 8 yaşındaki çocuğu Sofia, ABD başkan aday adayı Trump'ın "Müslümanlar Amerika'ya girmesin" ifadesinden korktu. Ülkeden çıkarılacaklarını zanneden Sofia, ağlayarak çantasını hazırlamaya başladı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran annesi Melissa Yassini'ye ABD ordusu destek yağdı. Sosyal medya üzerinden #iwillprotectyou (Seni koruyacağım) kampanyası başlatıldı.

Yeni Şafak
12:37 - 24/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:15 - 24/12/2015 Perşembe
Diğer

ABD'de yaşayan Müslüman bir ailenin 8 yaşındaki çocuğu Sofia, ABD başkan aday adayı Trump'ın "Müslümanlar Amerika'ya girmesin" ifadesinden korktu, evin kapısının kilitli olup olmadığını kontrol etti ve ülkeden atılma düşüncesiyle ağlayarak eşyalarını toplamaya başladı. Bu durumu gören annesi Melisa Yassini olayı Facebook'dan duyurdu.



This is a post I received from a beautiful soul Kerri Peek. Please help this spread....our kids, ALL AMERICAN CHILDREN need to know they are protected. #IWillProtectYouPosted by Melissa Chance Yassini on 17 Aralık 2015 Perşembe



Melissa Yassini, Facebook gönderisinde şunları yazdı;



“Trump diye birinin Müslümanları Amerika'dan kovmak istediğini duyan 8 yaşındaki kızımı teskin etmem ABD adına üzücü bir olay. Ordu gelip bizi evimizden çıkarır diye Sofia en sevdiği eşyalarını bir çantada toplamış. Kapının kilidini de defalarca kontrol etmiş. Bunun adı terördür. Amerika'daki hiçbir çocuğun böyle hissetmemesi gerekir."



Paylaşılan yazı internette bir anda popüler oldu ve paylaşımı gören Amerikan askerleri küçük kıza sosyal medyadan destek mesajları yağdırdı.


Kerri Peek...this is all your good work!Posted by Melissa Chance Yassini on 22 Aralık 2015 Salı


Emekli Asker Kerri Peek: Ben de anneyim, kızına söyle ben onu korurum


Melissa'nın Facebook'taki bu paylaşımından etkilenen emekli asker Kerri Peek, Melissa'ya “Selamün aleyküm Melissa. Lütfen bu fotoğrafımı kızına göster. Ona benim de anne olduğumu ve asker olduğumu söyle. Ben onu kötü adamlardan korurum." cevabını yazdı.



Peek ordudaki arkadaşlarından da kendisine destek vermelerini istedi ve Sofia'ya destek veren mesajlar sosyal medyada #IWillProtectYou (Ben seni korurum) etiketiyle paylaşıldı.





Güvenlik görevlileri sosyal medya hesaplarından Sofia'ya, askerlerin evine gelip onu ülkeden götürmeyeceğine dair söz verdi.









#trump
#sofia yassini
#melissa yassini
#müslüman
#küçük kıza destek
8 yıl önce