|

96 yaşında efsanevi motorcu speedway pistlerinde

İsveçin efsanevi speedway sürücüsü 96 yaşındaki Olle Åhnström Halstavik kentinde buz pistinde yapılan Speedway İsveç Şampiyonası öncesi yaptığı gösteri sürüşü ile seyredenleri hayran bıraktı.

Yeni Şafak
12:49 - 3/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:19 - 3/03/2016 Perşembe
DHA

İsveç'in efsanevi speedway sürücüsü 96 yaşındaki Olle Åhnström Halstavik kentinde buz pistinde yapılan Speedway İsveç Şampiyonası öncesi yaptığı gösteri sürüşü ile seyredenleri hayran bıraktı.



Sürüş öncesi Java marka motosikletine ayağındaki ağrılar nedeniyle topallayarak yürüyen Olle Åhnström yürüyemese de biraz motosiklet sürebilir insan diyerek hayranları ile şakalaştı.



Motosiklet sporuna 1940 yılında başlayan dünyanın en yaşlı speedway sürücüsü Olle Åhnström motosiklet üzerindeki uzun yaşantısının sırrını düzenli bir uyku ve beslenmenin yanısıra 74 yıldır evli olduğu eşinin desteğine bağlı olduğunu belirterek motosiklet sporunu vücudu kolay kolay terk etmeyen salgın hastalığa benzetti. Olle Åhnström 1960 yıllarında Sovyetler Birliğinde yapılan Dünya Speedway Şampiyonasında İsveç'i temsil eden takımın içinde yer almıştı.

#İsveç
#Olle Åhnström Halstavik
8 yıl önce