|

ABD 400 kişilik heyetle Kıbrıs'a çıkarma yaptı

En son 1962 yılında Kıbrıs'ı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Lyndon Johnson'dan 52 yıl sonra ABD ikinci kez bir başkan yardımcısını adaya gönderiyor.

İha
00:00 - 21/05/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:59 - 21/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD 400 kişilik heyetle Kıbrıs'a çıkarma yaptı
ABD 400 kişilik heyetle Kıbrıs'a çıkarma yaptı

Çoğu güvenlik elemanı 400 kişiden oluşan iki mutfak şefi ve iki limuzinin de aralarında bulunduğu heyet adaya geldi.

Bu akşam saat 18.30'da 'Air Force Two' uçağı ile Larnaka Hava Alanına gelmesi beklenen Joe Biden için adanın her iki yanında da yoğun güvenlik önlemleri alındı, alınmaya da devam ediyor. KKTC Cumhurbaşkanlığındaki şeref salonunda yapılması beklenen yarınki görüşme yeri ise ABD'li uzmanların isteği üzerine 'bir yanı cam kaplı olması' gerekçesi ile hemen yan tarafta bulunan yeni binaya alındı. Bu arada Biden'in yol güzergahı üzerinde bulunan eğik durumdaki okaliptüs ağacı da yine ABD'li güvenlik uzmanlarının isteği üzerine bu sabah kesildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yarın saat 16.15'te Cumhurbaşkanlığı'nda bir araya gelecek. KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Biden'ın yarın saat 16.15'te Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu ziyaret edeceği duyuruldu.

Biden'ın ara bölgedeki Chateau Status Restoran'da saat 19.00'da vereceği akşam yemeğinde ise, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades ile bir araya geleceği belirtildi.

10 yıl önce