|

ABD - İran el sıkıştı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Viyana'daki toplantısında ABD heyeti temsilcisi Schulte ile İran temsilcisi Saltaniye ilk kez el sıkışarak tarihe geçti.

Dış Haberler
00:00 - 5/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 01:42 - 5/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
ABD - İran el sıkıştı
ABD - İran el sıkıştı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) toplantısında Amerika ile İran tarihi bir ana imza attı. UAEK merkezinde dün düzenlenen toplantı esnasında ABD heyet başkanı ve Büyükelçi Gregor Schulte ile İran heyet başkanı ve Büyükelçi Ali Askar Saltaniye el sıkışarak 30 yıl aradan sonra iki ülke ilişkilerinde bir ilki gerçekleştirdi. Kameralara takılan bu tokalaşmadan sonra Schulte ile Sultaniye'nin son derece neşeli olarak ayrıldığı görüntülendi. ABD'deki Obama yönetimiyle birlikte ABD ile İran arasında buzlar eriyor mu soru-sunu akla getiren bu görüntülerin ardından, bundan sonraki uluslararası toplantılarda ABD ve İran heyetleri arasındaki samimiyetin ne boyutta olacağı ise merak konusu.


BAŞKANLIK SEÇİMİ SÜRÜYOR

Bu arada, UAEK Başkanı Muhammed El Baradei'in görev süresi sonrası yeni başkanı belirleyecek seçim çalışmaları şimdiden başladı. UAEK Başkanlığı için 2 aday var. Güney Afrika Temsilcisi Abdul Samad Minty ile Japonya Temsilcisi Yukiya Amano arasında geçen seçim mücadelesinde oylama sonucu başkan seçilebilmek için 3'te 2 çoğunluk oyu olan 24'ün alınması gerekiyor.

15 yıl önce