|

ABD'de Kur'an'lı yemin

7 Kasım seçimlerinde belirlenen yeni ABD Kongresi, dün toplandı. Kongre'ye seçilen ilk Müslüman vekil Keith Ellison, Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti

Washington
00:00 - 5/01/2007 Cuma
Güncelleme: 00:57 - 5/01/2007 Cuma
Yeni Şafak
ABD'de Kur'an'lı yemin
ABD'de Kur'an'lı yemin

ABD'de muhalefetteki Demokrat Parti'nin zafer kazandığı 7 Kasım seçimlerinde oluşan yeni Kongre, dün resmen açıldı. Yeni dönemde Kongre'nin iki kanadı Temsilciler Meclisi ve Senato'da kontrol, üyelerin çoğunluğuna sahip Demokrat Parti'de olacak. ABD Başkanı George W. Bush'un da gelecek günlerde yeni Irak stratejisini açıklaması ve büyük ihtimalle bu ülkeye takviye ABD askeri göndermeyi kararlaştırması bekleniyor. Ancak Kongre'de çoğunluğun bu adıma karşı çıkması bekleniyor.


ABD'DEKİ İLK MÜSLÜMAN VEKİL

Bu arada ABD Temsilciler Meclisi üyeliğine Minnesota eyaletinden seçilen ilk Müslüman milletvekili Keith Ellison da Kongre'nin açılmasıyla birlikte dün resmen göreve başladı. Ellison, göreve başlarken özel bir törende Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti. Bu gelişme, ABD'de bazı Hıristiyan çevrelerin tepkisiyle karşılandı. Ellison, yaptığı açıklamasında, ABD'nin üçüncü Başkanı Thomas Jefferson'a ait olan tarihi bir Kur'an üzerine el basarak yemin edeceğini belirterek “Dini farklılıklar korkulacak bir şey değil” dedi.


17 yıl önce