|

Adliyeden adam kaçırma

Avrupa Birliği'nin kalbi Belçika'da, Liege kentindeki adliye sarayının önünde, davası görülmekte olan arkadaşını kaçırmak isteyen Nordine Amrani adlı adam işlek meydana el bombalı ve kalaşnikoflu saldırı düzenledi. Saldırda 6 kişi öldü, 7'si ağır 123 kişide yaralandı.

Liege
00:00 - 14/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 02:23 - 14/12/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Adliyeden  adam kaçırma
Adliyeden adam kaçırma

Belçika, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Liege kentindeki silahlı ve bombalı saldırıyla sarsıldı. Adalet sarayınının yer aldığı kentin en işlek meydanlarından biri olan Saint Lambert'te, otobüs durağının yakınında gerçekleştirilen kanlı eylemde 6 kişi öldü, 123kişi de yaralandı. Olay, Noel alışverişi nedeniyle oldukça hareketli olan öğlen saatinde yaşanırken ilk gelen bilgiler, saldırganların üç kişi olduğu ve terör bağlantılarının bulunduğu şeklindeydi. Ancak kısa süre sonra saldırının ilginç bir nedenden kaynaklandığı ortaya çıktı. Yetkililere ve görgü tanıklarına göre 32 yaşındaki Nordine Amrani isimli bir adam el bombaları ve kalaşnikofla meydanı kana bulayıp ardından intihar etti.

58 AY HAPİS CEZASI VAR

Amacı ise o sırada adliye sarayında davası görülmekte olan, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlarından tutuklu bulunan arkadaşını kaçırmaktı. Nitekim Nordine Amrani'nin kendisi de sabıkalı çıktı. Belçikalı yetkililer Fas asıllı Amrani'nin uyuşturucu, cinsel suçlar ve silah kaçakçılığından hakkında 58 ay hapis cezasının bulunduğunu, herhangi bir terör bağlantısının da olmadığını açıkladı. Saldırıda ölen 6 kişiden ikisinin 15 ve 17 yaşlarında olduğu bildirildi. Liege Savcısı Danielle Reynders, saldırıda ölenlerin 15 ve 17 yaşındaki iki lise öğrencisi, 23 aylık bir bebek, 20 yaşında bir genç ve 75 yaşındaki bir kadın olduğunu söyledi. La Libre gazetesi ise, yaralılar arasında yer alan 2 yaşındaki kız çocuğunun durumunun ağır olduğunu yazdı.



12 yıl önce