|

Almanların birinci tercihi Türkiye

Cihan
00:00 - 25/01/2009 Pazar
Güncelleme: 11:17 - 25/01/2009 Pazar
Yeni Şafak
Almanların birinci tercihi Türkiye
Almanların birinci tercihi Türkiye

Alman turistlerin kışın en fazla tatil yaptığı ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıktı. Almanların tatil yaptığı il kategorisinde ise Antalya merkez ve turistik ilçeleri birinci sırada yer aldı.


Le Passage Turizm Seyahat Acentesi'nin 12 bin 350 turist üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı.


Buna göre, Alman turistlerin yüzde 58'i kışın tatillerini Türkiye'de yaptığı ve yapmak istediği ortaya çıktı. Almanlar tatillerini Türkiye'den sonra İspanya, Yunanistan, Güney Fransa, Tunus, Dubai ve Mısır'da yapıyor.


Le Passage Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, her yıl turizm sezonun öncesi ve bitimi Türkiye'ye getirdikleri turistlerle 40 kişilik anketör ekinin yüz yüze anket çalışması yaptıklarını ifade etti. Bhatnagar, Almanların konaklamalarını Antalya merkez, Alanya (en fazla), Kemer, Manavgat, Side, Kaş, Demre (Kale), Finike (yat sever turistler) ve Gazipaşa ilçerinde yaptığını kaydetti.


Almanların Orta Avrupa ülkelerinin en aktif turist potansiyeline sahip olduğunu anlatan Bhatnagar, tatil önceliğinin yüzde 85'nin maddi imkânları ve iklim yapısının uygun olması olduğunu söyledi.


Bhatnagar, "Son 2 yıldır Almanlar tatil yapmada İspanya ve Yunanistan yerine Türkiye'yi tercih ediyor. Bunda en önemli etken bölgenin coğrafi iklim yapısının deniz, kum ve güneş turizmine uygun olması. Kışın Avrupa'da güneş göremeyen turistler soluğu Antalya'da alıyor. Arkeoloji turizmini seven turistler için Side Antik Kent ve Xanthos çok seviyor. Bölgeye gelen 40 yaş üstü turistlerin yüzde 55'ide Türk örf, adet, anane ve misafirperverliğini beğendiği için geliyor." diye konuştu.


Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut ise, Side destinasyona gelen turistlerin yüzde 57'sini Almanların oluşturduğunu açıkladı.


2008 yılında Manavgat'a gelen turistlerin yüzde 69'nu Orta Avrupa vatandaşlarının olduğu bilgisini veren Barut, son 10 yıl içinde bunda en fazla payın Almanların oluşturduğunu kaydetti.


Linda Hotel Genel Müdürü Ali Keleş de, kış döneminde otelin dizaynını Alman turistlere göre ayarladıklarını anlattı.


Kasım-mart ayları arasında otellerinde kalan müşterilerin yüzde 80'nini Almanların oluşturduğunu belirten Keleş, Side ve Titreyengöl'ün Alman turistler için vazgeçilmez tercih olduğunu dile getirdi.



15 yıl önce