|

Almanya için ''ırkçılık'' ayarı

Almanya, BM''nin sosyal demokrat politikacı Thilo Sarrazin''in Türk ve Araplara yönelik ırkçı sözleriyle ilgili yaptığı uyarıya mektupla cevap verdi. Irkçılığa karşı kanunların gözden geçirildiği belirtilen mektupta, aynı zamanda konuşma özgürlüğünün de göz önünde tutulduğu vurgulandı.

.
00:00 - 14/07/2013 Pazar
Güncelleme: 21:33 - 13/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Almanya  için ''ırkçılık'' ayarı
Almanya için ''ırkçılık'' ayarı

Alman Federal hükümetinin, BM tarafından ırkçılık konusunda yapılan uyarıya cevaben gönderdiği bir mektupta şu sıralarda ırkçılığa karşı kanunun gözden geçirildiği bildirildi. Mektupta aynı zamanda konuşma özgürlüğünün de gözönünde tutulduğu belirtildi. BM Komitesi, Almanya'da sosyal demokrat politikacı Thilo Sarrazin'in Türklere ve Araplara yönelik ırkçı sözlerine karşı alınan tavrı eleştirerek Alman hükümetinin ırkçılığa karşı daha fazla mücadele etmesi gerektiği uyarısını yapmıştı.

Sarrazin, Almanya'da yaşayan Türk ve Arapların entegre olmak istemeyen kişiler olduklarını ve sebze-meyve satmaktan başka hiçbir işe yaramadıklarını, sürekli başörtülü kız çocukları dünyaya getirdiklerini söylemişti.

KİTABI 1 MİLYON SATTI

Bu yöndeki görüşlerini içeren 'Almanya kendini yokediyor' isimli kitabı da milyondan fazla satarak en fazla satılan kitaplar arasında yeralmıştı. Federal hükümet BM'ye gönderdiği yazısında, ayrıca Sarrazin hakkında 2009'da Berlin Başsavcılığı tarafından durdurulan soruşturmanın yeniden ele alınması için Başsavcılığa ricada bulunduğunu bildirdi. Berlin Başsavcılığı, Sarrazin'in sözlerinde halkı kışkırtan kin ve şiddet içerici sözler bulunmadığını öne sürerek soruşturmayı durdurmuş

u.

11 yıl önce