|

Almanya Libya'daki Büyükelçiliğini yedi yıl sonra açtı

Türkiye'nin Libya’da dengeleri değiştirmesinin ardından, Almanya, 7 yıldır kapalı olan başkent Trablus'taki büyükelçiliğini yeniden açtı. Düzenlenen törene, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da katıldı.

16:16 - 9/09/2021 Perşembe
Güncelleme: 16:39 - 9/09/2021 Perşembe
AA
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas (ortada)
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas (ortada)

Almanya'nın 7 yıldır kapalı olan Trablus'taki büyükelçiliği, yeniden açıldı. Açılış için düzenlenen törene, Trablus'a resmi ziyaret düzenleyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da katıldı.


Libya hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Dibeybe, bugün başkent Trablus'a resmi ziyaret düzenleyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ı kabul etti.

DİBEYDE-MAAS GÖRÜŞMESİ

Görüşmede, Libya'daki son siyasi gelişmeler, ülkede yıl sonunda yapılması planlanan seçimler için ilerleme kaydedilmesi imkanı ve seçimlerin önündeki zorluklar ele alındı.


İSTİKRAR YOLUNDA ADIM

Büyükelçiliğinin yeniden faaliyete geçmesinin "istikrar yolunda bir adım ve bir başka olumlu sonuç" olduğunu kaydeden Libya Başbakanı, "Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın ziyaretinden mutlu oldum ve iki ülke arasında ayrıcalıklı ilişkiler gerçekleşmesini dört gözle bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

#LİBYA
#ALMANYA
#BÜYÜKELÇİLİK
#HEİKO MAAS
3 yıl önce