|

Almanya'da holiganlığa çözüm aranıyor

Almanya, futbol takımlarının taraftarları arasındaki gerginlikler ve şiddet olaylarına çözüm bulamıyor. Son yıllarda Alman futbol liglerinde artan futbol olayları her açıdan sorun teşkil ediyor ve Almanya gündeminden düşmüyor. Olaylar ile birlikte insanlar yaralanıyor, polis memurları mesailerini maç günlerinde tamamen futbola vermek zorunda kalıyor.

Cihan
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:33 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Bu hafta sonu ezeli rakipler Borussia Dortmund ve Schalke 04 arasında oynanacak olan birinci lig müsabakasının arifesinde Dortmund Havalimanı'nda iki takım taraftarları ve Makedonya'dan gelen bir grup arasında yaşanan olaylar korkutmuştu. Bu sorunu çözmek için Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Parlamentosu'nda haftalardır meclis grupları taraftarlar ile bir araya gelip çözüm arıyor.

Bu hafta KRV Parlamentosu'nda gerçekleşen oturumda Polis Sendikası Temsilcisi Erich Rettinghaus, polislerin üçte birinin sadece futbol organizasyonları için mesai harcadıklarını ve böylece diğer alanlarda eksikliklerin meydana gelmesinin kabul edilemez olduğunu dillendirdi. Yine Polis Sendikası Temsilciliği yapan Arnord Plickert ise 20 milyon seyircinin sakin bir biçimde maç seyrettiğini ve olay çıkaran grupların dört bin kişi civarında olduklarının altını çizdi. Plickert, bu rakamlar ile birlikte Alman stadyumlarının dünyanın en güvenli stadyumları arasında yer aldığını da savundu. Polis Görevleri Merkezi'nden Katja Kruse da aşırı ''Ultra' gruplarının özellikle gençler arasında büyük ilgi gördüğünü söylerken, 1. FC Köln taraftar grubundan Thomas Schöning bu bilginin açık bir kanıta dayanmadığını söyledi. Schöning, taraftarlara yönelik yapılan çıplak denetim olaylarını da eleştirdi. Hukukçular ise meseleye daha farklı bir bakış açısı getirdi. Prof. Dr. Thomas Feltes, gençler arasında polise karşı düşmanca bir tutumun içerisinde olanların bulunduğunun altını çizdi.

11 yıl önce