|

Arakanlı Müslümanlara sağlık taraması

İHH ve AID işbirliğinde Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların çocuklarına yönelik düzenlenen sünnetorganizasyonu için bölgede bulunan Türk hekimler, kamplarda sağlık denetimi yaptı

Aa
00:00 - 21/09/2012 الجمعة
Güncelleme: 10:32 - 21/09/2012 الجمعة
Yeni Şafak
Arakanlı Müslümanlara sağlık taraması
Arakanlı Müslümanlara sağlık taraması

Myanmar'ın Arakan eyaletinde maruz kaldıkları şiddet olayları nedeniyle ülkelerinden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların kaldığı Cox's Bazar şehrindeki kamplar, Türk hekimler tarafından bölgedeki sağlık sorununun tespiti amacıyla sağlık kontrolünden geçti.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) işbirliğinde düzenlenen sünnet organizasyonu ve kurmayı planladıkları klinik için fizibilite çalışması için bölgeye gelen AID üyesi iki Türk hekim, kamplarda sağlık kontrolleri yaptı.

Kamplarda yaşayan hasta bazı sığınmacıları kontrolden geçiren hekimler, kamplardaki sağlık sorunlarını ve bu sorunların kaynaklarını da yerinde gözlemledi. Hekimlerin incelemelerinde özellikle vücudunda enfeksiyona bağlı olarak apseler oluşan çocuklar dikkati çekti.

Bölgedeki durumu değerlendiren değerlendiren AID üyesi hekimlerden Mahmut Coşkun, hijyen koşullarına bağlı çok hastalık olduğunu belirterek, ''Çocukların cildinde buna bağlı olarak apseler oluşmuş. Buraya cerrahi müdahale yapacak acil bir ekip lazım'' dedi.


٪d سنوات قبل