|

Arnavutluk hükümetinde seçim değişikliği

Arnavutluk'ta hükümetten ayrılan Entegre Sosyalist Hareketi Partisi'ne üye 3 bakanın yerine gelen isimler meclisten güven oyu aldı.

Aa
00:00 - 4/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:55 - 4/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Arnavutluk hükümetinde seçim değişikliği
Arnavutluk hükümetinde seçim değişikliği

Arnavutluk'ta 23 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde, ana muhalefetteki Sosyalist Parti'nin (SP) ortaklık teklifini kabul ederek iktidar ortaklığından çekilen Entegre Sosyalist Hareketi Partisi'ne üye bakanların yerine atanan isimler meclisten güven oyu aldı.

Başbakan Sali Berişa'nın, Entegre Sosyalist Hareketi Partisi'nin hükümetten çekilme kararı üzerine, kabinede boşalan bakanlıklar için önerdiği isimler, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanının onayının ardından, bakanlar kurulunda yapılan değişiklikler, meclis tarafından da kabul edildi.

Buna göre, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanı Edmond Hacinasto'nun yerine Mukerrem Tafai Başbakan Yardımcısı, Florian Mima ise Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanı oldu.

Edmond Panariti'den boşalan Dışişleri Bakanlığı'na Kültür, Turizm ve Spor Bakanı Aldo Bumci, Vangjel Tavo'nun yerine de Halim Kosova Sağlık Bakanı oldu. Bumci'den boşalan Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı görevine de Visar Jiti getirildi.

11 yıl önce