|

Avusturya Dışişleri Bakanı: Domino etkisi olabilir

İngiltere'nin Brexit yönünde oy kullanmasına yönelik Avrupalı siyasilerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, İngilterenin kararının domino etkisi yaratabileceğini söyledi.

Yeni Şafak
11:02 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 08:09 - 24/06/2016 Cuma
DHA

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, ABnin en büyük ülkelerinden birinin birlikten çıkmasının diğer ülkeler üzerinde bir domino etkisi olabilir diye konuştu.







Juncker ve Schulz istifa etmeli

Alman siyasilerden gelen ilk açıklamalar da AB'nin yeniden yapılanması gerektiği yönünde. Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel,Avrupa için kötü bir gün ifadesini kullanırken, Almanya için Alternatif Partisi AFD lideri Beatrix von Storch İngiltere'nin kararını mutlulukla karşıladığını söyledi. Mutluluktan ağladığını belirten Storch, 23 Haziranın tarihi bir gün olduğunu belirtti. Storch,Komisyon Başkanı Juncker ve AP Başkanı Schulz sorumluluk almalı ve istifa etmeli, çünkü projeleri başarısız oldu dedi.



"Avrupanın değişmesi gerek"

Sol Parti Grup Başkanı Sahra Wagenknecht ise Avrupanın değişmesi gerektiğini söyledi. Aksi takdirde Avrupanın dağılacağını savunan Wagenknecht, Brükselin halkın desteğini kaybettiğini öne sürdü.

#Avusturya
#Sebastian Kurz
#İngiltere
#Avrupa Birliği
8 yıl önce