|

Avusturya basını: "Hepimiz şoktayız"

İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta yapılan referandum ile seçmen, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkması yönünde çıkan sonuç Avusturya medyasında şok olarak değerlendirildi. Liberal yayın politikalı Die Presse İngiltere'de referandumdan çıkan sonucu "Büyük bir şoktayız" şeklinde okurlarına duyurdu.

Yeni Şafak
10:43 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 10:59 - 24/06/2016 Cuma
DHA

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumun resmi olmayan ilk sonuçlarına göre, halkın yüzde 52'si AB'de kalalım mı sorusuna hayır yanıtını verdi, evet diyenlerin oranı yüzde 48'de kaldı. Konuyla ilgili Avusturya medyasında yer alan bugünkü haber özetleri ve başlıklar şöyle oldu:



Der Standard

Sosyal Demokrat çizgide yayın yapan günlük Der Standard Gazetesi, İngiliz seçmenin kararının Dünyada şok etkisi yaptığını yazdı. Gazete manşetinden duyurduğu haberin detaylarında Birleşik Krallıkta ekonomik krizin baş göstereceğini iddia ederek, Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Sterlin tepe taklak aşağı inmeye başladı. İngilizlerin uluslararası ekonomi dünyasında eskisi gibi rahat olması da zora girer. Bu durum tüm dünyada dalgalanmaları getirecek yazdı.





Kurier Zeitung

Bağımsız yayın yapan günlük Kurier gazetesi de İngilteredeki referandumu manşetine taşıdı. Kurier haberi, AB içerisindeki en büyük krizi yaşadı. Birliğin dağılması tehlikesi baş gösterebilir. Krallık halkı yüzde 52 ile ABden çıkalım dedi. şeklinde duyurdu.







Die Presse

Liberal yayın politikası izleyen yüksek trajlı günlük gazetelerden Die Presse Zeitung İngilizler ABden çıktı başlıklı haberinde referandum sonrası olabilecek ekonomik dalgalanmalara geniş yer verdi. Sonucun sadece İngiltereyi değil başta AB ülkeleri olmak üzere tüm dünya ekonomisini etkileyeceğini yazan gazete Hepimiz şoktayız diye yazdı.



Avusturya Devlet Televizyonu ORF ise haberi Borsalarda Brexit Depremi şeklinde duyurdu. ORF yorumlarında, İngiltere halkının bu kararı AB'nin yıkılması için domino etkisi yapar mı bilinmez ama ekonomide sıkıntı yapacağı kesin. denildi.

#Avusturya basını
#Cameron
#AB
#Referandum
8 yıl önce