|

Babacan, Fischer ile görüştü

Bakan Babacan, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer tarafından kabul edildi

İha
00:00 - 15/04/2009 Çarşamba
Güncelleme: 19:26 - 15/04/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Babacan, Fischer ile görüştü
Babacan, Fischer ile görüştü


Resmi ziyaret için Avusturya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edildi.

Bakan Babacan, beraberindeki heyet ile birlikte Avusturya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edildi. Fischer, ikili görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye ziyaretimden sonra bu ülke hakkındaki görüşlerim olumlu yönde değişti. Sayın Bakan ile Ortadoğu'daki gelişmeler üzerine bilgi alışverişi yaptık. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedim. Bundan sonra iki ülkenin bilgi alışverişlerinin daha yoğun olmasına inancım sonsuzdur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkmadan önce Avusturya'daki Türk dernek yöneticileri ile birlikte büyükelçilik binasında bir araya gelen ve dernek yöneticilerine hitaben konuşan Babacan, "Burada birlik içerisinde olmanız gerekli, ki böylece daha güçlü olursunuz. Avusturya siyasetinde aktif rol almalısınız. Bunun için de iyi bir eğitim ve tabii ki Almanca'yı bilmek gerekiyor. Çocuklarınızın eğitimine özen gösterin" dedi.


15 yıl önce