|

Bağdat'ta Çin lokantası açıldı

Başkent Bağdat'ın en kalabalık alışveriş caddesi olan Kerrade'de, kentte yaşanan teröre aldırmadan açılan Çin restoranı halkı şaşırttı. Bütün dünyaya yayılan Çin mutfağı, artık Bağdatlılara da hizmet veriyor.

İha
00:00 - 25/01/2008 Cuma
Güncelleme: 11:33 - 25/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Bağdat'ta Çin lokantası açıldı
Bağdat'ta Çin lokantası açıldı

Restoranın aşçısı Sao, "Bu ayın 3'ünde bu lokantayı açtık. Şehirdeki güvenlik durumu bizi etkilemiyor çünkü biz korkmuyoruz. Civardaki herkes benim eski arkadaşım. 2005 yılından önce, uzun zaman burada yaşamıştım. Asker arkadaşlarım da var. Buradaki insanlarla ilişkilerimiz iyi. Onlar bizleri, bizler de onları seviyoruz" dedi.

Sao'nun yanında çalışan Hou, " Aşçımız Sao korkmadan pazara giderek, restoranın sebze ve meyve ihtiyacını kendi karşılıyor" şeklinde konuştu.

Aşçı Sao, "Iraklılar, yavaş yavaş lokantamıza gelmeye başladılar. Çünkü Çin yemekleri Iraklılara değişik geliyor.Yemeklerimiz Irak mutfağına yakındır ve fiyatlarımız da oldukça uygundur. Biz burada 4 Çinliyiz. Jan, ekibimizdeki tek kadın, ekibimizin geri kalanında Hou, Lou ve ben varız. Yemeklerimizde domuz eti kullanmıyoruz. Bir Müslüman ülkesinde olduğumuz için bunlara çok dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Irak halkının yabancı kültürlere pek alışık olmaması işlerini zorlaştırsa da Sao ve arkadaşları, insanların zaman geçtikçe restoranlarına alışacaklarını düşünüyor. Iraklıların kültürel ve dini değerlerine gösterdikleri saygıyla, Bağdat'ta kendilerine bir gelecek kurmayı planlayan ekip, kentin vazgeçilmezleri arasına girmek istiyor.

Çinli bir işadamının tavsiyesi üzerine düşük bir sermaye ile Irak'a gelen 4 arkadaş, bu projenin başarılı olması durumunda, Çin mutfağını, Irak'ın başka kentlerinde de hizmete sunmayı düşünüyor.

16 yıl önce